Skriv här det du söker efter!

Välkommen på studieorientering!

Välkommen till ÅA för att studera!

Din studietid inleds med studieorientering v. 35 (30.8-3.9.2021). Preliminära program hittast nedan. Målsättningen med det inledande programmet är att du skall få en helhetsbild av dina studier och få möjlighet att bekanta dig med din studiemiljö. Vi vill att ge dig den bästa starten på studierna genom att erbjuda det du behöver veta för att komma igång med studierna och få möjlighet att lära känna andra studerande och personalen.

Deltagande i studieorienteringen är obligatoriskt för dig som är kandidatstuderande inom ramen för kursen Akademiska studiefärdigheter (5 sp).

Pandemianpassat program

Detta är planen för studieorienteringen och vi försöker utgå från följande plan men var medveten att detta kan ändras vid behov.

Studieorienteringen inleds utomhus måndagen den 30 augusti 2021 och i det sammanhanget blir du tilldelad tutorer som är med dig under hela orienteringsprogrammet. För platser, specifik tidpunkt och innehåll i studieorienteringens sessioner, se programmet för den utbildning du blivit antagen till. Programmet är planerat utifrån att du deltar på plats men ifall man har giltig orsak så går det även att följa med orienteringen virtuellt. Länkar till alla sessioner finns tillgängliga för alla, oberoende av om man redan aktiverat sina ÅA användarnamn och lösenord.

Alla grupper kommer följa säkerhetsrestriktioner och informationen får du av ditt ämne och tutorer. Du får alltså följa med programmet under veckan tillsammans med tutorerna och programmet består av:

  • Att titta på färdigt inspelade sessioner och diskutera dem med varandra
  • Att följa med interaktiva webbinarier där du kan ställa frågor i chat-form
  • Att titta på live-streamade sessioner
  • Att ta del av vissa sessioner face-to-face, dock så att virtuellt deltagande är möjligt
  • Rundvandringar på campus med tutorerna (om restriktionerna tillåter)
  • Rundvandringar i studiestaden med tutorerna

Det kommer att finnas handsprit och ansiktsmasker tillgängliga, men vi rekommenderar att du har egen ansiktsmask coh penna med sig. Alla skall också beakta säkerhetsavstånd så långt det är möjligt. Ifall man känner sjukdomssymptom, skall man inte komma till campus, utan följa med studieorienteringsprogrammet hemifrån virtuellt. Mera information om restriktioner vid Åbo Akademi i och med pandemin finns här.

De slutgiltiga studieorienteringsprogrammen:

De slutgiltiga programmen med länkar kommer publiceras torsdagen 26.8 på kvällen men de flesta videor är redan här ifall du vill se dem redan nu.

För Åbo campus allmänna del har webinariet en 500personer gräns, men då de allra flesta av er kommer delta med tutorn på plats är detta inget att oroa sig för. Alla allmänna sessioner spelas och du kan även se dem här senare med. Under sessionerna finns en chat funktion för frågor men från vecka 34 finns även blanketter länkad här. Ifall du ser på videor innan och vill skicka in din fråga. Svaren kommer vi att försöka svara på under samma webinarie.

Videorna är en resurs för att stöda dina nya studier. Videorna kommer finnas kvar under hösten som stöd och du får gärna återkomma och se på dem flera gånger.

Vi ser framemot att träffa er på orienteringen!

 

Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi
Fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi
Fakulteten för naturvetenskaper och teknik
Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier (inklusive kandidat- och magisterstuderande i samhällsvetenskaper i Vasa)

 

 

Orienteringsschemat för Master´s Degree students and exchange students:

The programme can be found here

Uppdaterad 3.9.2021