Skriv här det du söker efter!

Studentbostäder i Vasa och Åbo

Studentbostäder i Vasa och Åbo

Finländska universitet har inte ansvar för att erbjuda boende åt sina studerande, utan studerande söker själva sitt boende på studieorten. Vanligt är att bo i studerandebostäder upprätthållna av olika stiftelser, eller att hyra bostad på den privata marknaden. På den här sidan hittar du lite tips och rekommendationer för var du kan hitta boende som studerande.

Börja söka boende direkt du fått ditt antagningsbesked och tagit emot din studieplats. Du kan påbörja ditt sökande efter bostad redan 3 månader innan studierna börjar.

De flesta boenden kräver en garantihyra på 1–2 månadshyror innan du kan flytta in, garantihyran betalas innan du flyttar in och om du tar väl hand om ditt boende returneras garantihyran till dig när du flyttar ut.

Det rekommenderas också att man tecknar en hemförsäkring innan du flyttar in i din nya bostad och vissa hyresvärdar kräver till och med att du har en hemförsäkring innan du får nycklarna till bostaden.

Början av hösten är en hektisk tid på bostadsmarknaden i universitetsstäder som Åbo och Vasa, så börja ditt sökande efter bostad i tid!

Studentbostäder

Hyra en lägenhet:

Uppdaterad 18.4.2024