Aktivering av ÅA-användarnamn och matrikelnummer

Du kan fr.o.m. 1.8.2018 aktivera ditt ÅA-användarnamn (abo.fi adress) och lösenord efter att dina uppgifter har registrerats i studeranderegistret och användarnamnet har skapats. Dina uppgifter registreras då du har tagit emot studieplatsen och gjort närvaro/frånvaroanmälan och användarnamnet skapas vanligen inom ett dygn efter detta.

Närmare anvisningar för hur du aktiverar ditt användartillstånd hittas via verktyget Selfservice. När du aktiverar ditt användarnamn elektroniskt via Selfservice behöver du finländska webbankkoder, ett elektroniskt ID-kort eller ett mobilcertificat. Genom att aktivera användarnamnet behöver du inte besöka ICT- avdelningens servicepunkt personligen. Vid eventuella problemsituationer (t.e.x om du inte har finländska bankkoder) kontakta direkt  ICT-service.

I Åbo finns Helpdesken i Asa på Fänriksgatan 3B. Öppet vardagar 8:15 – 16:00, lunchstängt 11-12. Telefon: 02-215 4777 (internt 4777), e-postadress: helpdesk@abo.fi.

I Vasa finns Helpdesken i Academill, Strandgatan 2, B-husets tredje våning. Öppet vardagar 8:15-12:00. Tisdag och onsdag även 13:00-16:00. Telefon: 02-215 4777 (internt 4777), e-postadress: helpdesk@abo.fi.

Då du har aktiverat dina användarrättigheter via Selfservice fr.o.m 1.8 får du samtidigt ditt matrikelnummer/studienummer i Selfservice. Du behöver matrikelnumret då du ska beställa ditt studiekort. Studiekortet Myfrank kan beställas fr.o.m. 1.8.2018 på Franks webbtjänst.

Mera information om Kårmedlemskapet och studiekortets förmåner fås också från Åbo Akademis Studentkårs websida

OBS! Det nya matrikelnumret i Selfservice gäller alltså nya studerande, inte studenter som redan har ett aktivt användarnamn och ett ordinarie matrikelnummer.

Uppdaterad 23.5.2018