Skriv här det du söker efter!

För studiehandledare

Nedan har vi samlat information och länkar om en del av de frågor som vi vet att våra sökande har och som vi hoppas hjälper dig i din rådgivning. Du är varmt välkommen att kontakta oss med dina och dina elevers och studenters frågor. Du kan ringa, skicka e-post eller komma på besök. Via studinfo@abo.fi får du också svar på dina frågor. Vi kommer också gärna till dig och din klass och berättar mera om att studera vid Åbo Akademi. Ni är också varmt välkomna att besöka UNI/YH dagarna eller andra evenemang som vi ordnar.

Information om våra utbildningar

  • Information om specifika utbildningar hittar du t.ex. högst upp på sidan genom att skriva in ett sökord i sökrutan. Via sidorna kommer du vidare till fakultetens information där du t.ex. kan titta på studiehandboken för en utbildning.
  • Information om våra utbildningar hittar du också på studieinfo.fi.

Informationen om nybörjarplatser och kvoter för förstagångssökande

Informationen om rätten att vara frånvaroanmäld under första studieåret

Träffa oss

  • Vi ordnar årligen ett antal abidagar, information om dessa skickas ut till bl.a andra stadiets skolor. Åbo Akademi deltar i studentmässor varje år, både i Vasa/Knowhow och Helsinfors/Studia – du är hjärtligt välkommen att besöka oss på någon av dem.
  • Skugga en student – intresserad av att se hur livet ser ut på campus – ta kontakt och hör dig för om möjligheten att skugga en student!

Bjud in oss

  • Vill du bjuda in oss t.ex. till en studiehandledningstimme eller ett evenemang som ordnas i din skola? Ta kontakt med oss, gärna i så tidigt skede som möjligt. Vi besöker er gärna! Beroende på ditt evenemang så kan vi ställa upp med våra studeranden som kan komma och berätta eller med lärare och studierådgivare inom olika utbildningar. Ta kontakt (studinfo@abo.fi) så planerar vi vidare.

Kontakta oss

  • Du är välkommen att kontakta Åbo Akademi med frågor gällande studiemöjligheter. Du kan också gärna hänvisa dina studerande till att ta kontakt med oss.

 

Presentationsmaterial

Informationsmaterial för studierådgivare i studieinfo.fi

E-postlista för studiehandledare

Vi upprätthåller en e-postlista för studiehandledare för att kunna skicka ut aktuell information om studier vid Åbo Akademi, antagning, evenemang för studiehandledare och annat av intresse.

Om du vill komma med på listan skall du anmäla dig här.

Välkommen med!

Uppdaterad 11.7.2019