Skriv här det du söker efter!

För studiehandledare

För studiehandledare

 

Välkommen till Åbo Akademis samlade information för studiehandledare. Nedan har vi samlat information och länkar om en del av de frågor som vi vet att våra sökande har och som vi hoppas hjälper dig i din rådgivning.

Du är varmt välkommen att kontakta oss med dina och dina elevers och studenters frågor. Du kan ringa eller skicka e-post. Du når oss på följande sätt:

studinfo@abo.fi / 02 215 4169 — Allmänna studieärenden gällande t.ex. antagning, språkkrav och dylikt.

studbeso@abo.fi — Studentrekrytering: UniYH, mässor, besök och övriga studentrekryteringstillfällen

Information om våra utbildningar

På www.abo.fi

Du hittar information om Åbo Akademis utbildningar på vår webbplats genom att skriva in sökord i sökrutan, t.ex. utbildningens namn eller andra nyckelord. Sidor som hittas under kategorin ”Utbildningsprogram” innehåller antagningsinformation. Förutom utbildningsprogrammets huvudsida finns också alltid länkar till de specifika antagningsvillkoren för utbildningsprogrammet, utöver de allmänna antagningsvillkoren och språkkraven. Där finns också en länk till utbildningsprogrammets ansökningsmål i Studieinfo.

Vi har också samlat några vanliga sidor som ofta efterfrågas:

På studieinfo.fi

Du hittar givetvis också information om våra utbildningar på studieinfo.fi. Notera att sökfunktionen på studieinfo.fi automatiskt filtrerar resultaten enligt det språk du använder sidan på, så om du använder sidan på finska filtreras resultaten enligt undervisningsspråk finska, vilket innebär att våra vanliga utbildningar inte dyker upp. Genom denna länk kommer du till Studieinfos sökresultat för Åbo Akademis svenskspråkiga utbildningar i den andra gemensamma ansökan våren 2021.

På studieinfo.fi tillhandahåller även Utbildningsstyrelsen information riktad till studiehandledare. Där finns bland annat:

Material från informationstillfällen för studiehandledare

I samband med att vi ordnar informationstillfällen för studiehandledare lägger vi också upp materialet här. Nedan listas de senaste tillfällenas material, från nyaste till äldsta:

  • Åbo Akademis presentation från infotillfället för studiehandledare under UniYH-dagarna 10.11.2023 och 17.11.2023 [PDF]

(Äldre presentationer har städats bort.)

Träffa oss

UniYH-dagarna ordnas varje höst i Åbo och Vasa för treor/abiturienter och varje vår i Åbo för tvåor. Mer information hittar du på uniyh.fi.

E-postlista för studiehandledare

Vi upprätthåller en e-postlista för studiehandledare för att kunna skicka ut aktuell information om studier vid Åbo Akademi, antagning, evenemang för studiehandledare och annat av intresse.

Om du vill komma med på listan skall du anmäla dig här.

Välkommen med!

Uppdaterad 15.11.2023