Antagningsgrunder för utbildningslinjen för hälsovetenskaper

Hur kan jag bli antagen till hälsovetenskaper?

Om du vill studera hälsovetenskaper i Vasa ska du söka in till utbildningslinjen för hälsovetenskaper (Vasa). Ansökan görs genom att fylla i den elektroniska blanketten på studieinfo.fi.

Via bildkorten nere på sidan kan du läsa om de specifika antagningsgrunderna för utbildningslinjen. Kom också ihåg att bekanta dig med informationen om allmänna antagningsgrunder och språkkrav.

Sökande till utbildningslinjen för hälsovetenskaper, som planerar att välja inriktningen hälsokunskap (ämneslärare) ska notera att de behöver delta i en lärarlämplighetsintervju. Intervjun ordnas genast i början av läsåret. Godkänt resultat i intervjun är en förutsättning för studier inom inriktningen hälsokunskap (ämneslärare). Kallelse till lämplighetsintervjun sänds ut i slutet av augusti till den e-post du har registrerat i studieinfo.fi. Antagna som inte godkänns i lämplighetsintervjun fortsätter på allmän inriktning inom hälsovetenskaper.

Antagningsgrunder för utbildningslinjen för hälsovetenskaper (Vasa)

Till utbildningslinjen för hälsovetenskaper (Vasa) har du möjlighet att bli antagen på basis av något av följande:

• finländsk studentexamen (eller IB-, EB-, DIA-examen)
  • urvalsprov
  • nordisk gymnasieexamen
  • avlagda studieprestationer vid Öppna universitetet (Öpuleden)
  • avlagda studier inom samma område (överflyttning)

Uppdaterad 12.11.2020