Skriv här det du söker efter!

Förändringsledarskap

Förändringsledarskap är en kursmodul som riktar sig oberoende av bransch till dig som har erfarenhet av ledarskap, eller till dig som just blivit förman och har behov av att hantera förändring.

Arbetsplatser förändras allt snabbare, vi byter jobb oftare, världssituationen förändras, digiskutt sker över en natt och organisationer spjälkas, fusioneras och omformas. En bra ledare behöver verktyg för att kunna förutse hur förändringar påverkar personalen och för att förstå hur och varför medarbetare reagerar. Kommunikations är också alltid viktigt men särskilt vid förändring krävs förmågan att kommunicera på ett begripligt sätt.

I Förändringsledarskapsmodulen ingår bland annat kurser i organisationspsykologi, hållbarhet, change management och grunder i utvecklingspsykologi och personlighet.

Studierna går helt och hållet på nätet och är därför möjliga att genomföra vid sidan av jobbet. Kurserna kör igång i augusti. Anmälan öppnar 17.8. Du anmäler sig enskilt till varje kurs, deltagare antas i anmälningsordning.

Ledarskapsmodulen är förmånlig, du betalar endast Öppna universitetets terminsavgift på 50 euro/termin. Ledarskapsmodulen är planerad att utföras på ett år om du deltar i kurserna i baspaketet, men du väljer själv vilka av de föreslagna kurserna du deltar i.

Här finns mera information om innehållet och kursmodulen i en e-broschyr.

Jobbar du inom social- och hälsovårdssektorn? Då kanske du är mer intresserad av modulen Ledarskap inom social- och hälsovård, klicka här för mera information.


Tillbaka till Öppna universitetet