Utbildningslinjen för allmän och vuxenpedagogik (Vasa): ÖPU-leden

Till utbildningslinjen för allmän och vuxenpedagogik (Vasa) har du möjlighet att bli antagen på basis av avlagda studieprestationer vid ett öppet universitet, d.v.s. via ÖPU-leden.

Ansökningsmålet i studieinfo.fi heter: ÖPU-leden: Utbildningslinjen för allmän och vuxenpedagogik (Vasa), pedagogie kandidat och pedagogie magister (3+2 år).

Du kan bli antagen via ÖPU-leden om du uppfyller följande krav:

• du har avlagt minst 30 studiepoäng studier inom öppna universitetet bestående av kurserna: Akademiska studiefärdigheter 5 sp, pedagogikens psykologi 5 sp, pedagogikens sociologi 5 sp, valfria studier inom allmän pedagogik eller / och vuxenpedagogik 15 sp
  • du uppfyller Åbo Akademis språkkrav

Antalet platser är 2.

Vid en eventuell gallring rangordnas sökande på basis av avlagda studiepoäng och ifall ytterligare gallring behövs på basis av vitsorden i de avlagda studierna.

Läs mera om ÖPU-leden

Uppdaterad 29.10.2019