Skriv här det du söker efter!

Husö biologiska station – Information för studerande

Husö biologiska station – Information för studerande

Praktisk information för kursdeltagare

 

Generella saker att ta i beaktande

När du är på väg till Husö för att delta i en fältkurs, kom då ihåg att ta med följande saker:

  • Handdukar och sängkläder (dynvar, påslakan och underlakan – sovsäck är INTE tillåtet), glömmer man ta med sängkläder går det mot en avgift att hyra en uppsättning på stationen
  • Inneskor (att ha i labbet)
  • Anteckningsmaterial

På fältkurs är man ute mycket, både i båt och på land, ibland i mindre trevligt väder! Så ta med lämpliga fältkläder (varma kläder, mössa, vantar, regnkläder och gummistövlar). Övernattning sker i 2–4 personers rum. Under kurser tas en fast avgift för att täcka kostnaderna för helpension, vilket inkluderar morgonmål, lunch, middag och kvällste. Meddela i god tid till stationens amanuens Tony Cederberg, tonycede@abo.fi, (tel. 018 37310) om du har någon specialdiet eller allergi (t.ex. laktosintolerans eller vegetarian/vegankost). På Husö finns också en liten kiosk med godis, glass och dryck. Varor ur kiosken ingår inte i helpensionsavgiften.

Frivillig snorkling kan förekomma under kursens gång, du får därför gärna ha med egen mask och snorkel om du vill. Dylik utrustning finns också på stationen att låna. Tveka inte att ta kontakt med kursledare eller amanuens om du har frågor före kursen.

 

Tvätt

Det finns tvättmaskin på Husö. Användning mot en liten avgift (inkluderar tvättmedel).

 

Betalning av kursen

När kursen avslutas ges en kosthållsräkning för mat och eventuella köp i kiosken och eventuell användning av stationens tvättmaskin. Kosthållsräkningen kan betalas med kontanter eller via internetbank. Kortbetalning är inte möjlig.

 

Transport

Gemensam transport till och från stationen ordnas av stationen och kursledare. Om egen bil medtas eller om transport till stationen ordnas på egna vägar måste detta meddelas till amanuens eller kursledare i god tid innan kursstart.

 

Vi hoppas att du kommer att få en fin och minnesvärd kurs. Välkommen!

 

Kursdeltagare på Husö biologiska station.

 

 

Uppdaterad 23.4.2021