Doktorandprogram för psykologi och logopedi

Inom doktorandprogrammet för psykologi och logopedi finns följande huvudämnen:

• psykologi
  • logopedi

Särskilda kriterier för antagning till doktorandprogrammet för psykologi och logopedi

Utöver de allmänna kriterierna för antagning till doktorandprogram vid Åbo Akademi krävs minst vitsordet magna cum laude approbatur i föregående avhandling (pro gradu eller motsvarande). Om du har ett avhandlingsvitsord som är lägre än magna cum laude approbatur bör den tilltänkta handledaren ge en skriftlig rekommendation.

Forskningsplanen skrivs enligt anvisningarna i handlednings- och studieavtalet och bifogas till ansökan. Du hittar avtalsblankett och mer information under Sök till ett doktorandprogram.

Studieplan för doktorandprogrammet för psykologi och logopedi

Doktorsexamen, 240 sp, innehåller:

• forskarstudier, 35 sp
  • kursen Människovetenskapernas filosofi, 5 sp
  • doktorsavhandling, 200 sp

Om du väljer att avlägga licentiatexamen, 120 sp, innehåller examen:

• forskarstudier 35 sp
  • kursen Människovetenskapernas filosofi, 5 sp
  • licentiatavhandling, 80 sp

Doktorsexamen som följer på licentiatexamen innehåller endast doktorsavhandling, 120 sp.

I handlednings- och studieavtalet ska du uppge vilket år du planerar att avlägga examen. Beräkningsnormen är 60 sp/läsår för heltidsstudier, totalt 4 år. Om du avviker från normen bör du ge en motivering.

Alternativa forskarstudier för doktorandprogrammet för psykologi och logopedi

GRUPP 1

• Forskarseminarier, max 5 sp
  • Handledningskompetens (handledning av avhandling pro gradu), 1-3 sp