Skriv här det du söker efter!

Magisterprogram i informationsteknologi

Omfattning

120 studiepoäng / 2 år

Ort

Åbo

Undervisningsspråk

Svenska

Ansökningstid

8.3-1.4.2020 (deadline kl. 15.00)

Magisterprogram i informationsteknologi

Informationsteknologi underlättar vår vardag och berör nästan alla områden i våra liv. Otaliga IT-lösningar följer oss från tidig morgon till sen kväll i form av spel, datasäkerhet och appar. Som IT-expert vill du ta del av utvecklingen och skapa nya innovationer. Under utbildningen blir du en skicklig problemlösare som gärna kombinerar både analytiskt, teknologiskt och ekonomiskt kunnande för att hitta optimala lösningar för både samhälle och näringsliv. Förutom förmågan att tänka logiskt och kreativt stärker utbildningen också dina färdigheter att leda och kommunicera effektivt och målmedvetet.

I magisterprogrammet i informationsteknologi ingår huvudämnena datavetenskap och datateknik. Oavsett valet av huvudämne är studierna en kombination av teoretiska och praktiska element, vilka kopplas samman både med arbetslivets krav och ämnets forskning. Studierna är uppdelade i moduler, vilka låter dig specialisera dig inom det tema som intresserar dig mest. Valfria kurser och goda möjligheter till att studera utomlands ger dig ytterligare möjlighet till att skapa just den profil som du vill ha.

Antagningsgrunder

Sök in

Ansökan är öppen 18.3.2020 till 1.4.2020 kl. 15.00.

 

Du som IT-expert i arbetslivet

Som utexaminerad IT-expert kan du välja att jobba antingen inom den privata sektorn eller den offentliga, och tack vare Åbo Akademis internationella inriktning finns det jobb för dig både i Finland och utomlands. De som har studerat på vårt magisterprogram jobbar bland annat som planerare, systemutvecklare, analytiker eller ingenjörer av IT-system, andra jobbar som projektledare, konsulter eller utvecklingschefer. Många blir sina egna chefer och startar eget. Med informationsteknologi som utbildning kan du jobba inom en mängd olika branscher, allt från handel och placeringar, logistik och transport, utbildningssektorn och tungindustrin till spelindustri och servicesektorn. Det lider ständig brist på IT-experter, så du har gjort ett bra val!

Bonus: Åbo Akademi har ett nära samarbete både med olika företag och andra universitet. För duktiga diplomingenjörer och filosofie magistrar finns också intressanta karriärmöjligheter inom forskning hos oss.

Kontakta oss

Besöksadress

Agora
Vattenborgsvägen 3
20500 Åbo  

Postadress

Informationsteknologi/Åbo Akademi
Vattenborgsvägen 3
20500 Åbo