Skriv här det du söker efter!

Dags att söka in till Åbo Akademi – det finns studiemöjligheter för alla

Dags att söka in till Åbo Akademi – det finns studiemöjligheter för alla

Det våras, vilket betyder att det är dags att söka in till Åbo Akademi. Det finns flera vägar in till universitetet och många möjligheter till studier. Här följer några tips och olika alternativ för dig som vill studera och höja din kompetens!

dekorativ bild.

 

Sök till ett utbildningsprogram vid Åbo Akademi

Gemensam ansökan för utbildningar vid yrkeshögskolor och universitet är 15.3.2023 kl. 8.00–30.3.2023 kl. 15.00. Läs mera om antagning till studier för kandidat- eller magisterexamen vid Åbo Akademi.

 

Sök till Åbo Akademi via Öpuleden – en alternativ väg till universitetet

Vill du prova på universitetsstudier innan du söker in? Funderar du kanske på att byta bransch? Då är Öpuleden för dig. Det innebär att man avlägger kurser vid Öppna universitetet och kan sedan med dessa studieresultat ansöka om studieplats för examensstudier och få kurserna till godo inom sin examen. De flesta av Öpus kurser kan avläggas på distans, så Öpuleden är ett enkelt sätt att komma igång med examensstudierna.

Har du redan avlagt de kurser som behövs, då ska du söka in i samband med gemensam ansökan 15.3–30.3.2023. Mera information om Öpulden.

 

Nya möjligheter för fristående behörighetsgivande studier för lärarbehörighet

Från och med våren 2023 kommer fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier, FPV, att anta personer med lämplig examen till fristående behörighetsgivande studier (60–75 sp). Utvidgningen berör utbildningarna till klasslärare, lärare inom småbarnspedagogik och speciallärare.

Studierna riktar sig till personer som vill utöka sina behörigheter, men utan att behöva söka in till magisterprogram som omfattar mer studier än man behöver enligt behörighetslagstiftningen. Ansökan till studierna är öppen 15.3–30.3.2023.

 

Studier i ledarskap med inriktning på social- och hälsovård

I Öppna universitetets temahelhet Ledarskap med inriktning på social- och hälsovård har man samlat kurser från olika ämnen vid Åbo Akademi, som kan beröra personalledarskap, att förstå organisationer, budgetering samt lagstiftning. Kurserna riktar sig till dig som har en utbildning inom social- och hälsovård. Eventuellt siktar du på en förmansposition? Eller har du kanske jobbat länge som förman och vill fräscha upp dina kunskaper?

Du kan komma igång ännu under våren och sedan fortsätta avlägga kurser i höst. Läs mera om temahelheten Ledarskap med inriktning på social- och hälsovård.

 

Studera vid Öppna universitetet

Öppna universitetet är öppet för alla – här kan du avlägga kurser för ditt eget höga nöjes skull, för att höja dina aktier på arbetsmarknaden eller för att ta sikte på branschbyte. Oberoende av vilket ditt motiv är, så är du välkommen! Det kostar endast 50 euro/termin att delta i Öpus kurser och de flesta av dem kräver ingen förhandskunskap. Bekanta dig med Öpus kursutbud.