Skriv här det du söker efter!

Inför promotionen 2022

Inför promotionen 2022

Nästa promotion vid Åbo Akademi ordnas fredagen den 20 maj 2022. Inför promotionen kommer anmälningsblanketter, praktiska instruktioner m.m. att finnas tillgängliga på denna webbsida. Anmälan till promotionen 2022 stängde 28.1.2022.

Programmet på doktorspromotionen 2022

Doktorspromotionen (ceremonin i konserthuset och den ekumeniska gudstjänsten) den 20 maj livestreamas via Livekatsomo.


Brev till promovenderna

Fram till promotionen våren 2022 kommer du som promovend att få ett antal brev med viktig information. Samtliga brev kommer att finnas på denna sida och kan laddas ner i utskriftsvänligt pdf-format (filen öppnas i nytt fönster).

Brev 1 (november 2021)
Brev 2 (mars 2022)
Brev 3 (april 2022) + bilaga: instruktioner
Brev 4 (maj 2022) + bilagor: instruktioner för konserthuset , proceduren för promotionsakten, sittordning


Beställning av doktorshatt

Doktorspromovender beställer och betalar sin egen doktorshatt. Vi rekommenderar att du beställer din hatt så snart som möjligt (helst senast i januari) för att säkerställa att du får den i tid. Vi har samlat kontakt- och prisuppgifter för ett antal hattleverantörer – dem hittar du på sidan Doktorshattbeställning promotion 2022.

Bilder på doktorshattar för respektive doktorsexamen hittar du på sidan Doktorshattar och lyror.


Insignier

Alla doktorer som promoveras vid Åbo Akademi bär doktorshatt och får ett diplom. För en del examina ingår även t.ex. en doktorsvärja. För en närmare beskrivning av insignierna för respektive doktorsexamen, vänligen se Insignier.


Inkvartering

Information om hotell i Åbo med en reserverad kvot för promovender hittas under Inkvartering för promotionsdeltagare 2022.


Klädsel

För närmare instruktioner om klädseln vid promototionen, vänligen se Doktorspromotion klädsel.

Uppdaterad 16.5.2022