Skriv här det du söker efter!

För gymnasiestuderande

För gymnasiestuderande

Abilabb

Abilabb är en sommarkurs i naturvetenskaper och teknik för gymnasiestuderande. Kursen har ordnats i Åbo i nästan 30 år. Läs mer om Abilabb 2021 här.


RAYS

Rays är en svensk sommarforskarskola för unga talanger som drömmer om en framtid inom forskning. Målgruppen är studerande som läser andra året på gymnasiet och har ett brinnande intresse för naturvetenskap, matematik och teknik. Sommarforskarskolan håller på i fyra veckor och under den tiden får deltagarna möjlighet att fördjupa sig inom sitt specifika intresseområde och får forska med en personlig mentor vid sin sida. Vetenskapliga forskningsprojekt blandas med intressanta föreläsningar, studiebesök och andra spännande samt sociala aktiviteter.

Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland (STV) och Skolresurs samarbetar med RAYS och under de senaste åren har det funnits möjlighet för ett par finländska gymnasiestuderande att delta. Sommaren 2021 erbjuds RAYS tyvärr inte ut till Svenskfinland pga. Covid-19-läget.

Sommaren 2019 deltog finländska Clarissa Forsström i forskarskolan. Om Clarissas upplevelser kan du läsa genom att klicka här.

Mer information på RAYS-hemsida.

Uppdaterad 13.4.2021