Nationellt kompetenskluster inom gasbranschen och fördjupning av forskningen

Time:

1.1.2017–31.12.2018

Coordinator/main contractor:

Åbo Akademi, Energitekniken vid fakulteten för naturvetenskap och teknik (FNT) och Centret för livslångt lärande

Project partners/subcontractors:

• Vasa universitet
  • Yrkeshögskolan Novia
  • Financiers:

• Österbottens Förbund
  • Vasa Stad
  • VASEK
  • Budget:

450 000 euro

Åbo Akademi University's share of the budget:

250 490 euro (56%)

Projektets (Gas CoE) övergripande mål är att förstärka regionens gasrelaterade utbildnings-, utvecklings-, demonstrations- och forskningsverksamhet, speciellt inom områden som stöder industrins verksamhet för att verksamheten i regionen skall förstärkas till ett nationellt kompetenskluster inom gasbranschen.

Projektet är den första åtgärden av många som på sikt leder till uppbyggande av en unik FoUI miljö och –expertis i Vasaregionen. Efter projektet föreligger tillgång till en ny typ av infrastruktur som byggts upp i både Technobotnia och VEBIC, som står till förfogande för studerande, forskande-, undervisande och labbpersonal vid regionens samtliga högskolor och universitet samt regionens företag via de tjänster, expertis och utrustning som erbjuds.

Tillbaka till projektsidan

Margareta Björklund-Sänkiaho

i energiteknik

Laboratoriet för energiteknik