Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Meri ja merenkulku

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Meri ja merenkulku

Meriämme uhkaavat ilmastonmuutos, liikakalastus, ylilannoitus, ympäristömyrkyt sekä mekaaninen vaikutus. Nämä yhdessä uhkaavat meren meille suomien tuotteiden ja palveluiden saantia ja sitä kautta hyvinvointiamme.

Tieto ja ymmärrys meren monimuotoisuudesta on keskeistä, jotta voimme hyödyntää merellisiä resurssejamme kestävästi. Åbo Akademin strateginen tutkimusprofiili Meri ja merenkulku tutkii malleja meren, yhteiskunnan ja talouden näkökulmasta tavoitteena turvata hyvinvointimme jatkuvuus YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

”Meri ja merenkulku” on poikkitieteellinen pyrkimys mereen ja merenkulkuun liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi ympäristön ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta. Tutkimuksessa hyödynnetään Itämerta sekä pohjoisia ja arktisia merialueita elävänä laboratoriona. Uutta teknologiaa yhdistetään meribiologiseen ja ekologiseen tutkimukseen sekä yhteiskuntatieteen ja humanististen tieteiden tietoon, jotta voidaan luoda kestävämpää merenkulkua ja kehittyneempää ympäristön ohjausta.

Meren piirissä tehtävää tutkimusta suoritetaan yhteistyössä Turun yliopiston kanssa ja siihen kytkeytyy myös teollisuus ja kolmas sektori.

 

 

Voit myös tukea meri- ja merenkulkututkimusta tekemällä tilisiirron seuraavalle pankkitilille:

Danske Bank
FI96 8119 9710 0166 03
BIC: DABAFIHH

Lahjoituksen viestikenttään merkitään lahjoittajan nimen ja yhteystietojen lisäksi lahjoituskohde (”Meri ja merenkulku”).

Vähintään 850 euron lahjoituksista pyydämme myös lahjakirjan.

Klikkaamalla tästä löydät lisätietoa lahjoittamisesta.

 

Lahjoittamalla meri- ja merenkulkututkimuksellemme autat tutkijoitamme kehittämään uusia kestäviä ratkaisuja Itämeren parhaaksi.

Apua tarvitaan nyt kun aikaa vielä on!

Päivitetty 2.1.2023