Kirjoita tähän hakemasi!

Uutisarkisto

Uutisarkisto

Julia Korkman Åbo Akademin uusi oikeuspsykologian työelämäprofessori

Dosentti Julia Korkman on nimitetty Åbo Akademin oikeustieteen alan oikeuspsykologian työelämäprofessoriksi. Hän on pitkään toiminut tutkijana Åbo Akademin oikeuspsykologian tutkimusryhmässä ja vastaa myös oikeuspsykologian erikoistumiskoulutuksesta. Työelämäprofessori toimii sillanrakentajana Åbo Akademin ja ympäröivän yhteiskunnan välillä, tuoden tietoa ja oivalluksia yliopistosektorin ulkopuoliselta uralta. Julia Korkman tulee toimimaan työelämäprofessorina 1.8.2023–31.7.2026.

Lue lisää

Seminarikutsu: Kestävän kehityksen brändi ja kotiseutuidentiteetti maaseudun ja saariston elinvoimana

Kestävän kehityksen brändi ja kotiseutuidentiteetti maaseudun ja saariston elinvoimana   Seminaarikutsu: Milloin? Tiistaina 28. maaliskuuta klo 10–12. Missä? G18, Yrjönkatu 18, Helsinki. Tervetuloa aamupäiväseminaariin inspiroitumaan ja keskustelemaan kestävästä kehityksestä ja kotiseutuidentiteetistä maaseudulla ja saaristossa. Tilaisuuden järjestävät …

Lue lisää

Ahvenanmaan merenlahdet rehevöityneempiä nykyään kuin 20 vuotta sitten

Ahvenanmaan merenlahtien rehevöityminen on lisääntynyt viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana, osoittaa Ahvenanmaalla Finströmin Husössä sijaitsevalla Åbo Akademin biologisella asemalla tehty tutkimus. Rehevöityminen vaikuttaa näkinpartaisleviin, jotka ovat tärkeitä monille ravintoa ja suojaa hakeville kaloille.Husön biologiselta asemalta käytiin kesällä 2022 kahdellatoista kynnyslahdella eli fladalla Ahvenanmaan maankunnan hallituksen toimeksiannosta. Näitä fladoja ei ollut tutkittu sitten vuoden 2002. Tällä uudella tutkimuksella pyritään saamaan ajantasaisempi kuva merenlahtien tilasta eri puolilla Ahvenanmaata. Työ jatkuu vuoden 2023 aikana.

Lue lisää

Ministeri Haavisto vierailee Åbo Akademissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Åbo Akademin kampuksella keskiviikkona 15. maaliskuuta. Vierailullaan Åbo Akademissa Haavisto keskustelee ulkopoliittisista kysymyksistä yhdessä rehtori Mikael Lindfeltin kanssa otsikolla ”Rauha, tulevaisuus ja Suomi Natossa”. Tilaisuus pidetään klo 18.30–19.30 osoitteessa auditorio Argentum, Aurum, Henrikinkatu 2. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle viimeistään klo 18.15.

Lue lisää