Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Kestävän tulevaisuuden teknologiat

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Kestävän tulevaisuuden teknologiat

Kestävän tulevaisuuden teknologiat -tutkimusprofiilissa kehitetään uutta teknologiaa, jota hyödyntämällä voidaan korvata fossiiliset raaka-aineet uusiutuvilla luonnonvaroilla, kuten biomassalla ja aurinkoenergialla. Tavoitteet ovat globaaleja ja kunnianhimoisia: haluamme löytää teknisiä ratkaisuja, joilla voidaan hillitä käynnissä olevaa ilmastonmuutosta ja luoda edellytyksiä puhtaalle ympäristölle ja kestävälle yhteiskunnalle. Tutkijoillamme on taitoa ja kykyä tarttua näihin ongelmiin tehokkaasti.

Tutkimusprofiilin puitteissa kehitettävillä menetelmillä ja tekniikoilla tuetaan ja edistetään siirtymistä kestävään tuotantoon ja energiahuoltoon. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti selvittämään, miten biomassamolekyylejä voidaan hyödyntää fossiilista alkuperää olevien raaka-aineiden korvaamisessa kestävämmillä vaihtoehdoilla. Suomella on runsaat metsävarat ja kansainvälisesti merkittäviä alan yrityksiä ja näin ollen ainutlaatuinen tilaisuus toimia johtavassa asemassa tämänkaltaisen tutkimuksen parissa. Toinen tärkeä tavoite on kehittää uusia edullisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja aurinkokennojen valmistusmateriaaleiksi.  Siinä potentiaali on valtava: vain 0,01 % maapallon pinnalle saapuvasta aurinkoenergiasta riittäisi kattamaan koko maailman energiantarpeen.

Tutkimusprofiilin vahvuutena on vakuuttava, syvällinen osaaminen luonnontieteiden, kemiantekniikan sekä prosessi- ja energiatekniikan aloilla.

Tutkimusprofiili oli vuosina 2015–2020 nimeltään Molekulaarinen prosessi- ja materiaalitekniikka.

 

 

Voit myös tukea Kestävän tulevaisuuden teknologioita tekemällä tilisiirron seuraavalle pankkitilille:

Danske Bank
FI96 8119 9710 0166 03
BIC: DABAFIHH

Lahjoituksen viestikenttään merkitään lahjoittajan nimen ja yhteystietojen lisäksi lahjoituskohde (”Teknologiat”).

Vähintään 850 euron lahjoituksista pyydämme myös lahjakirjan.

Klikkaamalla tästä löydät lisätietoa lahjoittamisesta.

Päivitetty 3.1.2023