Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Åbo Akademin yhteiskuntatieteet saavat 150 000 euron lahjoituksen – tulee edistämään saaristotutkimusta

Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens Kulturfond -säätiö lahjoittaa 150 000 euroa Åbo Akademin yhteiskuntatieteelliselle koulutusalalle.

Kyseessä on toinen suuri lahjoitus parhaillaan käynnissä olevassa valtion vastinrahoitusohjelman mukaisessa varainkeruukampanjassa.

– Olemme todella kiitollisia tästä lahjoituksesta joka tullaan kohdistamaan yhteiskuntatieteelliseen ja poikkitieteelliseen koulutukseen sekä tutkimukseen joka liittyy Åbo Akademin strategiseen tutkimusprofiiliin ”Meri ja merenkulku”, sanovat julkishallinnon apulaisprofessori Nina Tynkkynen sekä professori ja tutkimusprofiilin ohjausryhmän puheenjohtaja Erik Bonsdorff.

Tutkimusprofiili ”Meri ja merenkulku” tarkastelee miten luonnon, ihmisen, kulttuurin ja saaristoyhteiskuntien taloudellisten edellytysten välinen suhde kehittyy ajan ja paikan mukaan. Profiilin yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen tavoitteena on muun muassa saaristoyhteiskuntien elinvoiman tutkiminen, sekä vakituisesti asuvien asukkaiden että kesävieraiden osallistuminen yhteiskuntaelämään, jossa luonnon rakenne ja tarkoitus sekä ihmisen vaatimukset ja tarpeet otetaan huomioon.

Lahjoitukset Åbo Akademille voi juuri nyt osoittaa valtion vastinrahakampanjaan, jonka puitteissa valtio myöntää tietyn summan jokaista yliopistoille lahjoitettua euroa kohti. Kampanja jatkuu vuoteen 2022. Kerätyt varat käytetään Åbo Akademin opetuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Lue lisää yhteiskuntatieteellisistä meritutkimusprojekteistamme (SeaHer sekä Ilmastonmuutosta koskeva tieto ja Itämeri).

Lue lisää tutkimusprofiilista ”Meri ja merenkulku”.

Lue lisää valtion vastinrahaohjelmasta 2020–2022.