Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Vähemmistötutkimus

Ajankohtaiset lahjoituskohteet: Vähemmistötutkimus

Åbo Akademi on perustettu palvelemaan suomenruotsalaisen vähemmistön tarpeita, ja on siis 100 vuoden olemassaolonsa aikana kartuttanut merkittävästi asiantuntemusta vähemmistötutkimuksen alalta.

Åbo Akademi profiloituu tänään laajan vähemmistötutkimuksen näkökulman kautta. Fokus on monitieteellinen ja maailmanlaajuinen. Se sisältää niin vanhemmat kuin uudemmatkin vähemmistöt, ne prosessit jotka synnyttävät vähemmistöjä ja sen vastustuksen, jonka tämänlaiset prosessit tuottavat. Tutkimusprofiili keskittyy vähemmistökulttuureihin ja -identiteettiin; syrjintään, yhtäläisiin oikeuksiin ja demokratiaan; prosesseihin jotka ovat synnyttäneet vähemmistöjä historiallisesti ja vähemmistöasemiin historiallisesti; sekä kulttuurisesti ja kielellisesti sensitiiviseen opettajankoulutukseen.

Åbo Akademi on ainoa yliopisto Suomessa joka panostaa vähemmistötutkimukseen tässä mittakaavassa. Pyrkimyksenämme on luoda maailman johtava vähemmistöopintojen ja -tutkimuksen keskus, jossa yhdistyvät innovatiivinen korkealuokkainen tutkimus ja opetus sekä aktiivinen sosiaalinen sitoutuminen. Tarkoituksenamme on haastaa ulkopuolisuutta luovia mekanismeja ja edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

 

 

Voit myös tukea vähemmistötutkimusta tekemällä tilisiirron seuraavalle pankkitilille:

Danske Bank
FI96 8119 9710 0166 03
BIC: DABAFIHH

Lahjoituksen viestikenttään merkitään lahjoittajan nimen ja yhteystietojen lisäksi lahjoituskohde (”Vähemmistötutkimus”).

Vähintään 850 euron lahjoituksista pyydämme myös lahjakirjan.

Klikkaamalla tästä löydät lisätietoa lahjoittamisesta.

 

Lahjoittamalla Vähemmistötutkimukselle olet mukana tukemassa tutkimusta, joka paneutuu eriarvoisuuden syihin. Autat myös tutkijoitamme heidän pyrkimyksissään tunnistaa epäoikeudenmukaisuuksia ja edistää kaikkien perus- ja ihmisoikeuksia kestävämpien yhteiskuntien rakentamiseksi.

Päivitetty 30.1.2023