Skriv här det du söker efter!

Utecaféer med Skolresurs

Utecaféer med Skolresurs

Har du funderat på vad utomhusundervisning är och hur det kan genomföras, men vet inte riktigt var du ska börja? Skulle du behöva nya idéer på vad man kan göra utomhus med sin grupp inom olika temahelheter? Kom då med på utecaféer och ta reda på mer om hur man kan utföra utomhusundervisning inom ämnena omgivningslära och matematik. 

 

Samla ihop några kollegor och tillbringa en eftermiddag utomhus med oss från Skolresurs. Välj själv de teman ni är mest intresserade av, så kommer vi till er med idéer och tips i form av ett utomhustillfälle fullspäckat med konkreta uppgifter som kan utföras utomhus. Vi kommer tillsammans överens om passande tidpunkter och vi håller oss i närheten av skolan. 

 

Teman: 1. Biodiversitet utomhus 2. Öva artkännedom 3. Ekologisk hållbarhet utomhus – användning av naturresurser 4. Geologi – vi undersöker jordmånen och berggrunden 5. Lekplatsfysik 6. Matematik utomhus

 

Utecaféerna är en fristående del av fortbildningen Lärmiljöer utanför dörren som finns plattformen Digicampus. Om du blev intresserad av fler teman eller allmänt vill veta mer om utomhuspedagogik är det fritt fram att anmäla sig till fortbildningen. Denna digitala fortbildning kan göras helt i egen takt från september till och med slutet av november eller genom att följa kursschemat. Fortbildningen är speciellt riktad till de som inte är så bevandrade i utomhuspedagogik, men som vill börja våga ta med sin grupp utomhus.

 

Få inspiration till hur man kan jobba med sin grupp utomhus inom ämnena omgivningslära och matematik.

Vi från Skolresurs kommer till er skolgård vid en överenskommen tid. Ca 2 timmar reserveras för ett tillfälle.

Samla ihop några kollegor och anmäl er till elin.kjellberg@abo.fi. Meddela hur många ni blir, vilka datum som skulle passa er och 1-2 teman ni är intresserade av. Berätta också vilka årskurser ni undervisar i, så vi kan skräddarsy programmet enligt er.

Gratis!