Skriv här det du söker efter!

Lärmiljöer utanför dörren

Lärmiljöer utanför dörren

Har du funderat på vad utomhusundervisning är och hur det kan genomföras, men vet inte riktigt var du ska börja? Vad behöver man tänka på innan man går ut? Vad kan man göra utomhus inom omgivningslära och matematik?

Fortbildningens syfte:

Att lära sig mer om vad utomhuspedagogik är och vad man kan göra utomhus med sin klass inom ämnena omgivningslära och matematik. Vi hjälps åt att våga ta steget utanför dörren!

Målgrupp:

Lärare i årskurs 1–6. Fortbildningen är speciellt riktad till dem som inte är så bevandrade i utomhuspedagogik, men som vill börja våga ta med sin grupp utomhus.

Format:

Detta är en distansfortbildning som genomförs på plattformen Digicampus. Som deltagare har man möjlighet att delta i två distansträffar och man får när som helst ta kontakt med utbildaren vid frågor. Alla slutförda uppgifter läses igenom och kommenteras av utbildaren.

Innehåll:

  • vad läroplanen säger om utomhuspedagogik
  • vad forskningen säger om utomhuspedagogik
  • säkerhetsaspekter då man går ut
  • att gå ut med elever som behöver mer stöd för lärandet
  • bedömning utomhus
  • du får ta del av ett brett material av praktiska uppgifter, där du flexibelt kan plocka de uppgifter som passar just dig och din klass
  • små reflekterande uppgifter om vad utomhusundervisning innebär för dig samt hur det gått att genomföra uppgifter utomhus

Tidpunkt:

Fortbildningen börjar den 1.2.2023 och pågår till sista april. Man kan påbörja fortbildningen när som helst under denna period. Arbetet kan göras helt i egen takt eller genom att följa kursschemat.

Utbildare:

Elin Kjellberg, utbildningsplanerare vid Skolresurs

Kontakt

Ta kontakt med skolresurs@abo.fi om du har några frågor.

Anmälan:

Det krävs ingen skild anmälan, utan då kursen öppnar kan du logga in på Digicampus och påbörja kursen. Så här loggar du in på Digicampus:

  1. Nätkursen finns på en plattform som heter Digicampus. Du kommer åt kursen genom att klicka på denna länk. Modulerna inne i kursen öppnas 1.2.2023.
  2. Du kan logga in med ett existerande användarnamn eller med HAKA-inloggning. Om du inte har dessa kan du också skapa ett nytt konto.
  3. Välj sedan Självregistrering och Registrera mig.
  4. Varmt välkommen med på kursen! På kursens ingångssida hittar du introduktionen till kursen och instruktioner för genomförande.

Avgift:

Denna fortbildning är en LUMA-kurs och finansieras av Utbildningsstyrelsen. Den är helt avgiftsfri för deltagarna.

Uppdaterad 22.3.2023