Skriv här det du söker efter!

Nationella tävlingen i geovetenskaper 18.4

Nationella tävlingen i geovetenskaper 18.4

Våren är här, och Geologiska sällskapet i Finland tillsammans med Helsingfors universitet och Åbo Akademi ordnar den årliga Nationella tävlingen i geovetenskaper samt ett förberedande läger till GeoOlympiaden 2023! Tävlingen äger rum tisdagen den 18.4 och kan göras utanför skoltid.

Lärare, anmäl ditt gymnasium så att dina studerande kan bekanta sig med geovetenskaper! De som lyckas bäst blir inbjudna till ett geovetenskapsläger i Lammi biologiska station i juni, där Finlands representanter till den internationella GeoOlympiaden IESO väljs ut. De som blir invalda till representantlaget får dessutom en studieplats vid Helsingfors universitets kandidatprogram i geovetenskaper och vid ämnet geologi vid Åbo Akademi.

Som lärare behöver du endast registrera din skola i tävlingen senast den 16.4 och dela ut länken till provet för dina studerande. Tyvärr är anmälningsblanketten enbart på finska, men provet finns både på svenska och finska, samt en del på engelska (se exempeluppgifter). Det förberedande lägret går huvudsakligen på engelska, men på plats finns såväl svensk- som finskspråkiga lärare.

Har du frågor kan du kontakta Anna Saukko (anna.saukko@abo.fi).

Tillbaka till Skolresurs ingångssida.