Skriv här det du söker efter!

Skolresurs personal

Skolresurs personal

Skolresurs byggs upp av engagerade resurspersoner som har kännedom om sitt ämnesområde och håller aktiv kontakt med lärarna. Dessa resurspersoner är Skolresurs viktigaste resurs.

Vi som jobbar vid Skolresurs är

Bengt-Johan Skrifvars
verksamhetsledare

Telefon: +358 40 524 6403
E-post: bengt-johan.skrifvars@abo.fi

Benco är verksamhetsledare för Skolresurs. Han är TkD i kemiteknik och docent vid Åbo Akademi i ”Oorganisk kemi i förbränningstekniska tillämpningar”. Benco har tidigare jobbat som forskare och lärare vid ÅA samt i ett företag specialiserat på kemisk yt- och mikroanalytik. Undervisning och utbildning har alltid engagerat.


Linda Karvonen.Linda Karvonen
koordinator

E-post: linda.karvonen@abo.fi
Telefon: 046 922 3916

Linda är administrativ koordinator för Skolresurs. Hon är PM i folkrätt. Linda arbetar för Skolresurs, allmänt för Centret för livslångt lärande, samt för öppna universitetet.


Bild av Christian Ahläng.

Christian Ahläng
koordinator och vetenskapsinspiratör

E-post: christian.ahlang@abo.fi
Telefon: +358 46 9202306

Christian är vetenskaplig koordinator för Skolresurs. Han är FM i fysik och håller på att doktorera i materialfysik. Under doktorsstudierna har han också hunnit bekanta sig med programmering, kemi och pedagogik. Han är nyfiken på allt som har med naturvetenskaper och teknik att göra, men tycker att mötet mellan vardag och naturvetenskaper är speciellt intressant.


Nina Aspegrén.Nina Aspegrén 
resursperson, matematik, kemi, science

E-post: nina.aspegren@edu.pargas.fi

Nina är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena matematik, kemi och tillvalsämnet science. Nina är FM och lärare i Sarlinska skolan i Pargas. Hon har alltid gillat matematik och tycker om att försöka komma på laborativt material samt hur man kan variera undervisningen med olika spel och praktiska övningar. Ta del av Ninas tankar i bloggen Räkna med mig.


Mats Braskén.Mats Braskén
resursperson, fysik

E-post:
mats.brasken@abo.fi

Mats är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Mats är FD i fysik och jobbar som universitetslärare i fysikens didaktik vid Åbo Akademi i Vasa.


Anna Fogde.Anna Fogde
resursperson, kemi, fysik och programmering

E-post: anna.fogde@abo.fi

Anna är doktorand i fysikalisk kemi vid Åbo Akademi och engagerad i emottagande av skolbesök till Fakulteten för naturvetenskaper och teknik samt övriga typer av outreach-verksamhet mot allmänheten.

Anna är intresserad av all naturvetenskap och teknik, men lite extra förtjust i kemi, fysik och programmering. Hon är även intresserad av science communication (SciComm) i allmänhet och vetenskapsshower i synnerhet. För tillfället är hon medlem och koordinator i SciComm-nätverket crastina.se.


Triin Gyllenberg.Triin Gyllenberg 
resursperson, kemi

E-post: triin.gyllenberg@edu.hel.fi

Triin är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet kemi. Triin är FM och lektor i kemi vid Brändö gymnasium i Helsingfors.


Ann-Catherine Henriksson.Ann-Catherine Henriksson
utbildningsplanerare

Telefon: +358 2 215 3295 / +358 46 920 2260
E-post: ann-catherine.henriksson@abo.fi

Ann-Catherine jobbar vid Skolresurs i första hand med den delen av verksamheten som riktar sig till pedagoger inom småbarnspedagogik, förskola och årskurserna 1 – 6. Ann-Catherine är PeD med lång erfarenhet som klasslärare. Vid sidan om uppdrag inom Skolresurs är hon utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande.


Jan Holmgård.Jan Holmgård
resursperson, fysik, matematik

E-post: jan.holmgard@pedersore.fi

Jan är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena fysik och matematik. Han är PeM och lärare i Sursik skola i Pedersöre. Det är Jan som är en av upprätthållarna till EduGalaxen. Han sköter även CanSat-nätverket i Finland.


Anna Karin Jern.Anna Karin Jern
resursperson, F–6

E-post: annakarin.jern@raseborg.fi

Anna Karin är engagerad i Skolresurs klasslärarverksamhet. Hon har ett stort intresse för fysik och kemi, arbetar gärna praktiskt och småskaligt både ute och inne. Sådant som inte går att se eller hålla i går att konkretisera genom drama. Det digitala ger möjlighet att uppleva fenomen som inte går att komma nära i verkligheten. Det är Anna Karin som är mamma till FyKe-resursen


Berit Kurtén.Berit Kurtén
resursperson, kemi

Telefon: +358 6 324 7364/+358 50 564 9309
E-post: berit.kurten@abo.fi

Berit är FD och pensionerad akademilektor i kemins didaktik vid fakulteten för pedagogik och välfärdstudier vid Åbo Akademi i Vasa. Berit är fortsättningsvis engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet med fokus på kemins didaktik. Öppna laborationer och undersökande arbetssätt hör till hjärtefrågorna, men också andra undervisningsmetoder med sikte på djuplärande och förståelse i naturvetenskap.


Markus Norrby.Markus Norrby
resursperson, fysik

E-post: markus.norrby@abo.fi

Markus är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Han är FD i fysik och jobbar som lektor i fysik vid Vasa Övningsskola.


Annika Norrgård.Annika Norrgård
resursperson, småbarnspedagogik – åk 6

E-post: annika.norrgard@edu.pargas.fi

Annika är engagerad i Skolresurs klasslärarverksamhet. Hon har lång erfarenhet som klasslärare och ett starkt intresse för de naturvetenskapliga ämnena. Annika jobbar vid Malms skola i Pargas.


Nikke Palmberg.Nikke Palmberg
resursperson, matematik, IKT

E-post: niklas.palmberg@abo.fi

Nikke är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom matematik och fysik för gymnasiet. Nikke är FD i matematik och lärare i matematik och fysik vid Vasa Övningsskola och censor i matematik för studentexamensnämnden. En extra krydda i undervisningen utgör roliga inslag som t.ex. tekniska uppfinningar,  tävlingar och korttrick. Undervisningsteknologi och dess användningsmöjligheter är något av ett specialintresse (blev år 2012 utnämnd till “SMART Exemplary Educator”).
Det är Nikke som startat en blogg med material i gymnasiets matematik och fysik.


Anna Pomoell.Anna Pomoell
resursperson, kemi, fysik, matematik

E-post: anna.pomoell@kirkkonummi.fi

Anna är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena matematik, kemi och fysik i åk 7-9. Anna är FM och lärare i Winellska skolan i Kyrkslätt där hon undervisar kemi, matematik, fyke samt tillvalsämnet naturvetenskaper. Ett öppet arbetssätt är favoriten, t.ex. gällande laborationer och uppgifter där tankeförmågan är det centrala, inte strävan efter ett enda rätt svar.


Oskar Ros
resursperson, matematik, IKT

E-post: oskar.ros@edu.vaasa.fi

Oskar är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet matematik + IKT. Oskar är FM och lärare vid Borgaregatans skola i Vasa.


Mia Skog.Mia Skog
resursperson, biologi, geografi, science

E-post: mia.skog@abo.fi

Mia är engagerad i Skolresurs ämnes- och klasslärarverksamhet, speciellt bedömning, geomedia och making. Mia är FM (bi/ge/ke), tutor samt ansvarig för Teknikpoolen i Raseborg. Vid sidan om dessa uppdrag är hon utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande.


Jonas Waxlax.Jonas Waxlax
resursperson, fysik

E-post:
jonas.waxlax@edu.hel.fi

Jonas är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Jonas är FM och lektor i fysik i Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.

Uppdaterad 24.11.2021