Skriv här det du söker efter!

Skolresurs erbjuder gymnasister tutorverksamhet inför studentskrivningarna

Skolresurs erbjuder gymnasister tutorverksamhet inför studentskrivningarna

Skolresurs driver under hösten 2020 ett alldeles speciellt stödsystem för gymnasister. Man koordinerar gratis tutorverksamhet för dem som ska skriva biologi, matematik, kemi eller fysik i höstens studentskrivningar.

Verksamheten går under namnet Studentprep och gymnasister i hela Svenskfinland har möjlighet att delta, träffarna sker på distans. De som preppar är studerande vid Åbo Akademi.

Tove Jansén
Tove Jansén

Koordinator vid Skolresurs, Tove Jansén, berättar att Studentprep har kommit igång bra.

– Det verkar som att vi faktiskt svarar på ett behov. Det är många anmälda och totalt sett ett stort gäng, grupperna varierar i storlek, beroende på efterfrågan.

Det handlar inte om repetitionskurser eller undervisning, utan tutorerna finns där som stöd och hjälper om gymnasisten fastnat på nånting särskilt.

– Tutorverksamheten utgår från gamla studentexamensprov. Särskilt under hösten finns det inte tid för att hålla hela repetitionskurser, utan man övar med tidigare års provfrågor. Tutorn finns där för att aktivera och stöda, säger Jansén.

Tutorerna har alla getts en introduktion av Skolresurs och har dessutom fått material i form av läromedel. Tutorerna ordnar cirka fem träffar per ämne med gymnasisterna över Zoom.

Det här är första gången som Studentprep genomförs. Under våren testade man med att ha tutorverksamhet som stöd i en särskild kurs inför en provvecka. Intresset var mindre men det fanns och man fick bra respons för att kunna utveckla idén.

– Vi kommer att fortsätta med tutorverksamheten i början av nästa år, förutsatt att det finns intresse, och det verkar det finnas.

Skolresurs jobbar för att sprida in intresset för matematik, naturvetenskap och teknik särskilt bland barn och unga. Mera om Skolresurs på skolresurs.fi.

 

 

 

Uppdaterad 21.9.2020