Skriv här det du söker efter!

Kitsat-workshoppar i Vasa

Kitsat-workshoppar i Vasa

I samarbete med Österbottens LUMA-center har Skolresurs möjligheten att ordna (kostnadsfria) Kitsat-workshoppar i Vasa i slutet av maj. Workshoppen kombinerar teknik med rymdtema och riktar sig i första hand till åk 5-9, men kan också anpassas för gymnasiet, och tar ungefär en timme att göra. Workshoppen inleds med en kort genomgång av vad vi använder satelliter till, var de finns och hur de fungerar. Därefter skruvar eleverna isär en Kitsat, som alltså är en modellsatellit och identifierar de diverse komponenter som finns i den. Till slut gäller det också att lyckas bygga ihop satelliten igen!

I satelliterna hittar man bland annat solpaneler, processor, radiosändare och diverse sensorer. Många av de här eller liknande komponenterna hittar man också i elektronikprylar i hemmet och beroende på elevernas årskurs går vi genom vad de här komponenterna egentligen på lämplig nivå.

Intresserad av att delta? Du kan boka in en Kitsat-workshop på eftermiddagen onsdagen den 24.5 eller när som helst under fredagen den 26.5. Workshoppen ordnas i första hand i Technobotnia på Brändö, men vid behov kan vi försöka komma ut till närbelägna skolor och ordna workshoppen där. Kontakta skolresurs@abo.fi om du vill delta med din klass!

Till vänster monterar en person en Kitsat och till höger visas delarna av en isärplockad Kitsat.