Skriv här det du söker efter!

En eftermiddag med Ulla Öberg: Matematikförståelse för alla och envar

En eftermiddag med Ulla Öberg: Matematikförståelse för alla och envar

Kom med och inspireras av Ulla Öbergs tankar kring matematikundervisningen i de lägre klasserna inom den grundläggande utbildningen! Vi bjuder på en eftermiddag med intressanta föreläsningar om matematikundervisning och forskning samt praktiska övningar

 

Ulla Öberg leende framför en buske.Ulla Öberg har jobbat som lärare och med lärarfortbildning i närmare 50 år i Sverige. Hennes undervisningsstil går ut på att lära eleverna tänka själva, istället för att fylla i färdiga uppgifter. Hon jobbar mycket med öppna frågeställningar, ”story”-baserade uppgifter och talförståelse. 

 

Tove Monnberg i närbild framför en buske.Tove Monnberg är klasslärare och har jobbat med nybörjarmatematik i runt 20 år. Hon är nu med för tredje året och prövar Ullas metod i sitt klassrum. Tove kommer bidra med ett finländskt och rent praktiskt perspektiv på hur man kan jobba med metoden i skolan. 

 

Heidi Hellstrand leende och lutad mot en tegelvägg.Heidi Hellstrand är postdoktoral forskare och universitetslektor i specialpedagogik vid Åbo Akademi. Hon har flera års erfarenhet av arbete som speciallärare och ämneslärare i matematik samt som lärarutbildare och projektforskare. I sin forskning fokuserar hon på utvecklingen av matematiska färdigheter och inlärningssvårigheter i matematik samt hur identifiera och stödja barn och unga i risk för inlärningssvårigheter i matematik.

 

När? Torsdag 30.3.2023 kl. 14-17 (OBS! Finsk tid!)

Var? Lärums lokal i Helsingfors (Nordenskiöldsgatan 18 A, Vegahuset 2 vån.), Lärums lokal i Vasa (Storalånggatan 60) eller på distans (Zoom). 

Målgrupp: Lärare i åk 1-6, men alla intresserade är varmt välkomna!

Anmälan och kostnad: Deltagandet är gratis. Sista anmälningsdag var 23.3.

Program:

Programmet är detsamma oavsett om man deltar på distans eller på plats. 

  • Ulla kommer delta på distans och berätta om sin matematikundervisningsmetod.
  • Tove kommer vara på plats i Helsingfors och bidra med praktiska inslag.
  • Heidi kommer finnas på plats i Vasa och berätta om forskning kring matematikundervisning.

Om man inte kan delta i evenemanget den 30.3 kan man kolla på den bandade versionen i efterhand. Länken skickas ut till alla anmälda efter evenemanget. 

Arrangörer: Skolresurs och Lärum. Vid frågor kan man ta kontakt med skolresurs@abo.fi.

 

Bild: Sigmund/Unsplash