Skriv här det du söker efter!

CLL medarrangör för skrivtävlingen ”Ung 2021”

Vad innebär det egentligen att vara ung i Svenskfinland i dag? Skrivtävlingen ”Ung 2021” tar i fritt format emot ungas berättelser om livet och dess brännande ämnen, vardagsglädje och framtidsplaner.

Skrivtävlingen är en del av projektet Ung 2021, som lanserades den 7 april. Tävlingen arrangeras i samarbete mellan flera aktörer; varav Centret för livslångt lärande är en av dessa.

En liknande tävling arrangerades ifjol och då inkom över 100 bidrag. Formatet för texterna är fritt, det kan exempelvis vara en novell, dikt, essä eller varför inte en låttext. Textlängden är också fri och inte på något sätt avgörande, “UNG 2021” vill framför allt uppmuntra och locka unga att skriva.

Texterna bedöms av en jury och till hösten planeras också en prisceremoni. Pris delas ut till en vinnare inom varje ålderskategori, därtill lottas det ut ett pris bland alla som deltagit genom att sända in ett bidrag.

 

Tävlingsregler för Ung 2021
Tre olika tävlingskategorier: 13-16 år, 17-20 år och 21-25 år

Tema: Att vara ung år 2021

Texttyp: Novell, dikt, essä, debattinlägg, låttext eller annat som är din grej!

Tävlingstid: 7 april – 10 oktober 2021

Pris: Iphone 11. En vinnare per tävlingskategori plus en som lottas ut bland alla deltagare

Arrangörer: Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, SÖU, Skrivande skola/Svenska modersmålslärarföreningen i Finland rf, Centret för Livslångt Lärande, Läsambassadörerna och Unga Scenkompaniet

Textbidrag (och frågor om tävlingen) skickas till text@hssmedia.fi

Läs mer om tävlingen på Vasabladets webbsida om Ung 2021


 


Artikeln ingår i CLL:s nyhetsbrev 2/2021

CLL:s nyhetsbrev

Centret för livslångt lärande – startsida