Skriv här det du söker efter!

Arbetsforums samarbetspartner

Arbetsforums samarbetspartner

Arbetsforum vid Åbo Akademi samarbetar med följande organisationer för att studerande ska ha det lättare att få foten in i arbetslivet, skapa kontakter och lära sig om olika karriärmöjligheter.

Egentliga Finlands Företagare

Logo av Egentliga Finlands Företagare r.f.

Egentliga Finlands Företagare – en regional företagarorganisation som stärker, nätverkar och påverkar. Tillsammans med Unga Företagare i Egentliga Finland och våra lokala företagarföreningar erbjuder vi nätverk, rådgivning och tjänster åt både företagare och studerande.

Vi står på företagarnas sida i Egentliga Finland och verkar för att göra företagarvardagen så smidig som möjligt. Ju fler vi är, desto större genomslagskraft har vi. Du kan ansluta dig som studerandemedlem här. För fullt medlemskap, anslut dig här.

 

Nådendals stad

Nådendal logo.

Nådendal är en växande skärgårdsstad med över 19 000 invånare i det dragkraftiga Egentliga Finland. Nådendal har ett mångsidigt näringsliv med över 1500 verksamma företag. Flera framstående industriföretag finns i Nådendal och Nådendals hamn är Finlands ledande hamn för frakttrafik i Skandinavien. Nådendal är även känd för sina lockande sevärdheter och restauranger.

Genom samarbetet med Åbo Akademi vill Nådendal erbjuda lokala företag möjligheten att få tillgång till forskning, experttjänster och studerandenas kompetens för att kunna utveckla sin egen verksamhet. Syftet är också att möjliggöra möten mellan arbetsgivare och studerande.

Företag verksamma i Nådendal erbjuder studerande intressanta praktikmöjligheter, gradu- och slutarbetsuppdrag samt framtida karriärmöjligheter. Läs mera om Nådendals stad här.

 

Meyer Turku

Meyer Turku Oy logo.

Meyer Turku Oy är alltid intresserad av högklassig arbetskraft. Vi bjuder på intressanta möjligheter för examensarbeten, praktiker och sommarjobb. Hör av dig via våra kanaler!

Meyer Turku Oy bygger världens mest miljövänliga och moderna kryssningsfartyg, bilfärjor och specialfartyg. Vår andel av världens marknad är cirka 15 procent och vår orderstock sträcker sig till 2026. Våra största kunder är Royal Caribbean International, Carnival Cruise Line, TUI Cruises och Gränsbevakningsväsendet.

Meyer Turku Oy sysselsätter 2 000 toppexperter vid varvet i Åbo, där fartyg har byggts sedan 1737. Meyer Turku Oy har tre dotterbolag: Piikkio Works Oy, en hyttfabrik belägen i Piikkiö. Shipbuilding Completion Oy, som erbjuder kompletta leveranser till fartygens allmänna utrymmen. Och ENG’nD Oy, ett varvs- och offshoredesignföretag beläget i Raumo.

Tillsammans med Meyer Werft och Neptun Werft i Tyskland bildar Meyer Turku Oy Meyer Group, en av världens ledande kryssningsfartygsbyggare. Läs mer om Meyer Turku här. 

 

Cadmatic Oy

Cadmatic Oy logo.

Cadmatics historia började redan under det tidiga 80-talet då moderbolaget Elomatic ville effektivisera sitt designarbete genom att utföra det på dator istället för att rita för hand. Då föddes 3D-programlösningarna ”Cadmatic”.

Idag är Cadmatic en global organisation med över 6000 kunder i 60 länder. Vår familj består av mer än 300 Cadmaticans och under de kommande åren förväntar vi oss växa ännu mer! Vi är en branschledare när det gäller 3D-baserad design- samt informationshanteringsprogramvara och våra kunder använder dem inom marin-, bygg- och processindustrin.

Cadmatic vill inspirera ungdomar och väcka deras intresse för teknologi! Därför erbjuder vi studeranden intressanta praktik- och sommarjobbsmöjligheter samt graduhandledning. Läs mer om Cadmatic här och följ oss på Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Läs även om våra karriärberättelser här.

Uppdaterad 14.2.2023