Gå med i en alumnförening

Föreningen Åbo Akademis Alumner

Logo Åbo Akademis AlumnerFöreningen Åbo Akademis Alumner är Åbo Akademis och Åbo Akademis Studentkårs egen alumnförening. Den är öppen för alla som har studerat eller arbetat vid akademin, liksom för den som bara annars gillar Åbo Akademi. Föreningen ordnar bl.a. Brahebal, alumnresor, mentorprogram för studerande, delar ut Akademikerpriset, och stöder olika alumninitiativ vid akademin. Årsavgiften är 15 euro. För den som är nyutexaminerad eller ännu inte har fyllt 27 år är medlemskapet gratis. Läs mera om föreningen.

Ämnesmässiga alumnföreningar

Förutom föreningen Åbo Akademis Alumner finns det ett flertal alumnföreningar som är bundna till en visst ämne eller en viss utbildning.

Alumniföreningen för ÅA:s samhällsvetare
Alumnipuls – alumnförening vid Åbo Akademi för svenskspråkiga psykologer i Finland
ASG – Axels och Stinas gamyler – alumnförening för diplomingenjörer och magistrar i kemi
Brahe Ärkedjäknar (BÄD) – Studentkören Brahe Djäknar stödförening