reboot

55 000 euro

Övriga projektparter:

• Hebrew University of Jerusalem

Åbo Akademis del av budgeten:

55 000 euro (100%)

Samarbetsparter:

• Experience Lab

Projekt Rebootsträvar efter att nyansera förståelsen av ungas vardagsupplevelser och sociala interaktioner i skolmiljö med hjälp av mobilbaserade erfarenhetsinsamlingar, så kallade Experience Sampling Method (ESM).

Jämfört med traditionella enkäter har ESM-studier bättre möjlighet att fånga upp här-och-nu-upplevelser och analysera individuella utvecklingsstigar i förhållande till en viss situation eller miljö. Inom projektet piloteras ESM med fokus på mobbning och utanförskap bland högstadier i Österbotten och Jerusalem, samtidigt som metoden och de digitala redskapen utvärderas.

På längre sikt strävar projektet efter att etablera en forskningsplattform för ESM-studier inom FVP i Vasa i syfte att erbjuda forskare och samhällsaktörer ett trovärdigt verktyg för att utvärdera praxis och interventioner i skolmiljö. Verktyget planeras i samarbete med Experience Lab och följer en användarcentrerad design utvecklingsmetod.

Patrik Söderberg

Universitetslärare,  i utvecklingspsykologi