Skriv här det du söker efter!

Sommarskolan TÅSS lockade internationellt

Sommarskolan TÅSS lockade internationellt

BILDER: Mia Henriksson

Sommarskolan Turku Åbo Summer School (TÅSS) hölls i år igen i augusti. Sommarskolan erbjuder möjligheten för studerande runt om i världen – också Finland – att komma till Åbo för att studera högskolekurser och nätverka under ett par veckor i augusti.

Två leende studerande vid sina datorer.
Sumire från Japan och Joan från Taiwan på Turku Åbo Summer School.

Joan från Taiwan deltog i kursen ”Practical Introduction to Social Sustainability”, en av de kurser som Åbo Akademi erbjöd inom sommarskolan.

– Kursen är en stor utmaning för mig, eftersom allt går på engelska men sommarskolan är en bra möjlighet för mig att förbättra mina muntliga kunskaper i engelska, säger Joan.

När vi träffas håller hon på med ett grupparbete tillsammans med Sumire från Japan. Dessutom råkar hon fylla 19 år samma dag.

– Jag kommer att tillbringa ungefär tre veckor i Finland, utöver sommarkursen ska jag hälsa på julgubben, innan jag åker hem till Taiwan igen, säger Joan.

Hon studerar första året på universitet och kan inkludera sommarskolans kurs i sin examen.

– Den här kursen är väldigt intressant och passar bra in i min utbildning. Min dröm är att i framtiden jobba och forska vid nationalparken Yellowstone i USA.

 

Sommarskolan TÅSS arrangeras inom samarbetet Study in Turku av fem högskolor i Åbo: Åbo Akademi, Åbo universitet, Yrkeshögskolan Novia, Åbo yrkeshögskola och yrkeshögskolan HUMAK.

Närmare 200 studerande deltog i de totalt 17 kurserna, av vilka en del erbjöds helt på distans. Cirka 120 studerande deltog i kurser på plats i Åbo. För dem erbjöds också ett socialt program på fritiden, där de bekantade sig med Åbo med omnejd, till exempel på utflykter till skärgården, Runsala och Kuhankuono.

Åbo Akademi erbjöd fyra kurser i TÅSS, som koordinerades av Öppna universitetet.

Deltagarna i sommarskolan kommer från hela världen, till exempel kursen i social hållbarhet som Joan gick, hade deltagare från Taiwan, Japan, Tyskland, Schweiz, Turkiet, Polen, Italien och Finland.

Turku Åbo Summer Schools webbplats.