Skriv här det du söker efter!

Pressmeddelande

Pressmeddelande

Prestigefylld internationell konferens i kemisk reaktionsteknik kommer till Åbo

Världens äldsta och mest prestigefyllda forskningskonferensen i kemisk reaktionsteknik Symposium on Chemical Reaction Engineering (ISCRE28) kommer till Åbo den 16–19 juni 2024.

Den första ISCRE-konferensen hölls redan på 1950-talet, och fungerar som en samlingsplats för de främsta auktoriteterna inom kemisk reaktionsteknik. Målgruppen är det globala akademiska och industriella samfundet inom området, och konferensen samlar vanligtvis 400–500 deltagare.

Evenemanget cirkulerar mellan tre världsdelar – Amerika, Europa, Asien – med två års mellanrum, vilket innebär att Europa står värd endast vart sjätte år. Senast konferensen hölls i Europa var i Palazzo dei Congresso i Florens, Italien, år 2018.

Den lokala arrangören i Finland och Åbo i år är Laboratoriet för teknisk kemi och reaktionsteknik vid Åbo Akademi.

– Detta är ett globalt vetenskapligt evenemang av världsklass. Världsberömda auktoriteter kommer att delta som plenar- och keynoteföreläsare. Programmet omfattar fyra plenarföreläsningar och 15 keynoteföreläsningar. Vi har också tagit emot cirka 470 abstrakt, vilket innebär att 200 muntliga föredrag och cirka 270 posterpresentationer kommer att hållas på konferensen, berättar Tapio Salmi, professor i kemisk reaktionsteknik och ordförande för organisationskommittén.

De vetenskapliga sessionerna hålls på kulturcentret Logomo. En galamiddag går av stapeln på Åbo slott och efter konferensen erbjuds deltagarna ännu på exkursion i Åbolands skärgård.

Läs mera om programmet på www.iscre28.org.

Kontakt:

Tapio Salmi, professor i kemisk reaktionsteknik vid Åbo Akademi, ordförande för konferensens vetenskapliga och organisationskommitté
tapio.salmi@abo.fi
+358 40 074 8665