Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Kemiallisen reaktiotekniikan arvostettu kansainvälinen konferenssi saapuu Turkuun

Maailman vanhin ja arvostetuin kemiallisen reaktiotekniikan tutkimuskonferenssi, Symposium on Chemical Reaction Engineering (ISCRE28), järjestetään Turussa 16.–19. kesäkuuta 2024.

Ensimmäinen ISCRE-konferenssi järjestettiin jo 1950-luvulla, ja se toimii kemian reaktiotekniikan johtavien asiantuntijoiden kohtaamispaikkana. Kohdeyleisönä on alan maailmanlaajuinen akateeminen ja teollinen yhteisö, ja konferenssiin osallistuu yleensä 400–500 henkilöä.

Tapahtuma kiertää kolmen maanosan – Amerikan, Euroopan ja Aasian – välillä kahden vuoden välein, joten Eurooppa isännöi konferenssia vain joka kuudes vuosi. Viimeisin Euroopan konferenssi pidettiin vuonna 2018 Palazzo dei Congressossa Firenzessä, Italiassa.

Paikallinen järjestäjä Suomessa ja Turussa on tänä vuonna Åbo Akademin teknillisen kemian ja reaktiotekniikan laboratorio.

– Tämä on maailmanluokan tiedetapahtuma. Maailmanlaajuisesti tunnettuja asiantuntijoita osallistuu tapahtumaan plenaari- ja keynote-puhujina. Ohjelmassa on neljä plenaariluentoa ja 15 keynote-luentoa. Lisäksi olemme saaneet noin 470 abstraktia, mikä tarkoittaa, että konferenssissa pidetään 200 suullista esitelmää ja noin 270 posteriesitystä, kertoo Tapio Salmi, kemiallisen reaktiotekniikan professori ja konferenssin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Tieteelliset istunnot pidetään kulttuurikeskus Logomossa. Turun linnassa järjestetään juhlaillallinen, ja konferenssin jälkeen osallistujille tarjotaan retki Turun saaristoon.

Lue lisää ohjelmasta osoitteessa www.iscre28.org.

Yhteydenotto:

Tapio Salmi, Åbo Akademin kemiallisen reaktiotekniikan professori, konferenssin tieteellisen ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
tapio.salmi@abo.fi
+358 40 074 8665