Kirjoita tähän hakemasi!

Yhteis­kunta­tieteet­ (Turku)

Yhteis­kunta­tieteet­ (Turku)

Yhteis­kunta­tieteiden­ koulutus­ohjelma­ Turussa

Yhteiskuntatieteilijä ymmärtää, kuinka demokraattinen yhteiskunta toimii ja minkälaiset voimat ohjaavat politiikkaa Suomessa ja maailmalla. Opinnoissa perehdytään siihen, miten valtiossa hallinto toimii eri tasoilla (esim. ministeriöt, eduskunta, maakunnat, kunnat, pankit, pelastuslaitos, kansalaisjärjestöt), mitkä toimijat osallistuvat päätöksentekoon ja miten eri maiden välisiä kansainvälisiä suhteita hoidetaan ja kehitetään. Koulutuksen alussa saat laajan yhteiskuntatieteellisen tietopohjan ja valitset pääaineeksi joko kansainvälisen oikeuden, informaatiotutkimuksen, kansantaloustieteen, julkishallinnon, sosiologian tai valtio-opin.  Mahdollisuus opiskella esimerkiksi ihmisoikeusasioita kansainvälisen oikeuden puitteissa houkuttaa myös monia ulkomaisia opiskelijoita Åbo Akademin kansainväliseen opiskeluyhteisöön.

Koulutus antaa sinulle valmiuksia, joita arvostetaan sekä Suomessa että maailmalla: osaat soveltaa itsenäistä ja yhteiskuntatieteellistä ajattelua käytännössä, sinulla on kattavat kieli- ja viestintätaidot, olet yhteistyökykyinen ja käsittelet tietoa kriittisesti ja analyyttisesti. Opetuksessa näkyy myös Åbo Akademin painotus demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Voit valita sivuaineet Åbo Akademin muista koulutusohjelmista, ja sinulla on erinomaiset mahdollisuudet opiskelijavaihtoon tai harjoitteluun ulkomailla.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13-27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13-27.3.2024 klo. 15:00.
(Siirtohaku 2-16.5.2024 klo. 15:00).

Pääaineet

Ennen toisen opiskeluvuoden alkua valitset sinua eniten kiinnostavan aineen pääaineeksesi. Vaihtoehtoina ovat kansainvälinen oikeus, informaatiotutkimus, kansantaloustiede, julkishallinto, sosiologia ja valtio-oppi. Erityistapauksissa voit jatkaa eri maisteriohjelmassa; katso lisätietoja muiden koulutusohjelmien esittelyistä.

Yhteiskuntatieteilijä työelämässä

Valmistuttuasi valtiotieteiden kandidaatiksi/maisteriksi voit työskennellä vaativissa asiantuntijatehtävissä politiikan ja valtionhallinnon parissa. Johtava konsultti, ylitarkastaja, koordinaattori, kansainvälinen suunnittelija ja toimittaja ovat esimerkkejä niistä nimikkeistä, joita koulutusohjelmastamme valmistuneilla työelämässä on. Monet löytävät työpaikan hallinto-, kehitys- ja suunnittelutehtävistä (esim. ministeriöt, maahanmuuttovirasto, yliopistot), viestintäalalta (esim. tiedotusvälineet, uutistoimisto STT) ja konsulttitoiminnan parista (esim. pankit, yritykset, oma yritystoiminta). Korkeakoulutettuna asiantuntijana tai aineenopettajana voit valmistautua luotsaamaan demokraattista kansalaisyhteiskuntaa eteenpäin.

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa eteville yhteiskuntatieteilijöille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

ASA-huset
Vänrikinkatu 3 A
20500 Turku

Postiosoite

Fakulteten för samhällsvetenskaper, ekonomi och juridik
Åbo Akademi
Vänrikinkatu 3 A
20500 Turku

Sähköposti

fsej-studieradgivare@abo.fi