Kirjoita tähän hakemasi!

Oikeustiede

Oikeustiede

Oikeustieteen koulutusohjelma

Tulevana juristina ymmärrät, miksi yhteiskunnassa tarvitaan sääntöjä ja määräyksiä. Ilman niitä ihmisten, organisaatioiden ja valtioiden välille syntyy konflikteja. Oikeudentunto, itsenäinen ja kriittinen ajattelu sekä monipuolinen oikeustieteellinen osaaminen auttavat sinua ohjaamaan ihmisiä ja organisaatioita oikeaan. Opinnot perehdyttävät sinut käsittelemään virallisia asiakirjoja, valmistelemaan ja hoitamaan asioita Suomen lainsäädännön mukaan sekä ottamaan samalla huomioon niin pohjoismaisen, eurooppalaisen kuin kansainvälisenkin oikeuden.

Viisivuotisen koulutuksen aikana tutustut yksityisoikeuteen (henkilöiden väliset suhteet), julkisoikeuteen (henkilöiden/yritysten ja esim. kuntien ja valtion väliset suhteet) ja rikos- ja prosessioikeuteen (poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen asiat) sekä näihin liittyviin juridisiin kysymyksiin. Åbo Akademin painotukset ihmisoikeuskysymyksissä ja kauppaoikeudessa näkyvät myös opetuksessa. Juristin mielenkiintoisista ja haastavista työtehtävistä selviytyäksesi hankit opintojen aikana monipuolisen kielitaidon molempien kotimaisten kielten lisäksi kahdessa vieraassa kielessä. Suomen kieltä voit harjoitella käytännössä valitsemalla kursseja myös Turun yliopistosta.

Oikeustieteen koulutusohjelma koostuu kolmevuotisesta oikeusnotaarin tutkinnosta ja kaksivuotisesta oikeustieteen maisterin tutkinnosta. Opintojen kesto on 3+2 vuotta. Kandidaattivaiheessa opintoihin kuuluu laaja valikoima eri oikeustieteellisiä aihealueita, jotka muodostavat oikeusnotaarin tutkinnon. Tämän jälkeen sinulla on automaattisesti oikeus jatkaa oikeustieteen syventäviin opintoihin, jotka johtavat oikeustieteen maisterin tutkintoon. Syventävissä opinnoissa on kaksi pysyvää suuntautumisvaihtoehtoa: ihmisoikeudet sekä ulkomaankauppa ja kauppaoikeus, minkä lisäksi syventävät opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden oman, joustavan opintopolkusi räätälöimiseen.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15.00

Hae

Haku on avoinna 13–27.3.2024 klo 15.00.

Uramahdollisuudet

Juristin ammatti on hyvin monipuolinen. Valmiina juristina voit vaikuttaa työssäsi oikeusvaltion kehittymiseen ja hyödyntää oikeustieteellistä osaamistasi, analyyttistä ajatteluasi ja yhteistyökykyäsi. Perinteisesti juristit työskentelevät tuomioistuimissa ja syyttäjäntoimessa ja näihin liittyvissä tehtävissä asianajajina, oikeudenkäyntiavustajina ja muina oikeudellisina neuvonantajina. Monet työskentelevät julkisen ja yksityisen hallinnon (esim. ministeriöiden, maakuntien ml. Ahvenanmaa, kuntien, verohallinnon, pankkien ja vakuutusyhtiöiden), yhdistysten ja yhteisöjen (esim. Amnesty International, Suomen pakolaisapu) sekä kansainvälisten organisaatioiden (esim. YK, EU, Eurooppaneuvosto) palveluksessa. Voit myös työskennellä liiketoimintaan liittyvissä oikeudellisissa työtehtävissä yritysoikeuden saralla. Tuomari, syyttäjä, asianajaja, oikeudenkäyntiavustaja, ministeriön tai muun viranomaisen virkamies, oikeudellinen neuvonantaja, in-house juristi, asiantuntija ja säädösvalmistelija ovat esimerkkejä niistä tehtävistä, joiden parissa koulutusohjelmastamme valmistuneiden on mahdollista työskennellä. Juristit työskentelevät usein koulutustaan vastaavissa tehtävissä johtavassa asemassa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Juridicum
Piispankatu 13
20500 Turku

Postiosoite

Fakulteten för samhällsvetenskaper, ekonomi och juridik
Åbo Akademi
Vänrikinkatu 3 B
20500 Turku

Sähköposti

fsej-studieradgivare@abo.fi