Kirjoita tähän hakemasi!

Hae Åbo Akademiin/Avoimen väylä

Hae Åbo Akademiin/Avoimen väylä

Yksi vaihtoehtoinen hakureitti yliopistoon on avoimen väylä (Öpuleden). Åbo Akademin avoimen väylän kautta voit opiskella yliopistokursseja olematta kirjoilla yliopistossa. Voit myöhemmin saada kurssisi ja opintopisteesi hyväksiluetuiksi tutkintoon, kun olet hakenut ja tullut hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi. Yksi edellytys on, että avoimen kurssit jotka olet suorittanut, voivat sisältyä hakemaasi tutkintoon. Valintaperusteet vaihtelevat eri tutkinto-ohjelmien välillä, tarkista tutkintokohtaiset vaatimukset tästä.

Huomaa, että kaikkien hakijoiden tulee täyttää Åbo Akademin kielivaatimukset ruotsin kielessä. Lue lisää kielivaatimuksista tämän linkin takaa. Avoimen yliopiston kurssivalikoimaan kuuluu ruotsin kielen kurssi  “Svenska som andra inhemska språk”. Täältä voit lukea lisää kurssista.  

Tee näin:

Bilden visar Öpuleden steg för steg, samma steg beskrivs i texten nedan.

1. Olet löytänyt avoimen väylän!
Tämän linkin kautta voit tarkistaa kaikki tutkinto-ohjelmat, joilla on avoimen väylä. Kun olet löytänyt tutkinnon, johon haluat hakea, tutustu sen väylän valintaperusteisiin. Sen jälkeen voit siirtyä kohtaan 2.

2. Mitä mahdollisuuksia sinulla on?
Nyt on aika tutustua avoimen yliopiston kurssitarjontaan, jonka löydät ainekohtaisesti etusivulta ja kurssitarjontasivulta.
Joidenkin tutkinto-ohjelmien kohdalla koko avoimen väylää ei voi lukea ÅA:n avoimen yliopiston kautta, vaan ainoastaan yksittäisiä kursseja. Kun olet löytänyt itseäsi kiinnostavat kurssit, voit siirtyä kohtaan 3. Ota yhteyttä aineen suunnittelijaan, jos sinulla on kysyttävää.

3. Kursseille ilmoittautuminen
Nyt on aika ilmoittautua kursseille. Lukukausimaksu on 50 euroa. Tämän linkin kautta voit lukea lisää ilmoittautumisesta ja maksuista.
Seuraavaksi odota vahvistusta siitä, että sinut on valittu kursseille.
Voit siirtyä kohtaan 4.

4. Suorita kurssit, jotka kuuluvat avoimen väylääsi
Nyt voit aloittaa opinnot. Jos haluaisit parantaa opiskelutekniikkaasi, sinun kannattaa suorittaa kurssi Akademiska studiefärdigheter.

5. Apua ja tukea saa ottamalla yhteyttä
Tiesithän, että voit milloin tahansa olla yhteydessä meihin, jos sinulla on kysyttävää. Tämän linkin takaa löydät meidän yhteystietomme.

6. Nyt on tullut aika hakea tutkinto-ohjelmaan!
Haku tapahtuu avoimen väylä kautta yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. Ota yhteyttä meihin ajoissa ja pyydä todistus suoritetuista avoimen kursseista. Sinun tulee liittää hakemukseen todistus/todistukset suoritetuista avoimen kursseista joko hakemuksen täytön ja lähettämisen yhteydessä tai liittää ne hakemukseen määräaikaan mennessä. Muista tarkistaa takaraja avoimen väylän liitteiden palauttamiselle.

Valinta avoimen väylän kautta tapahtuu useimmiten ilman pääsykoetta, ellei muuten ilmoiteta. Huomaa, että kaikkien hakijoiden tulee täyttää Åbo Akademin kielivaatimukset ruotsin kielessä. Lue lisää kielivaatimuksista tämän linkin takaa.

Päivämäärät ja yleistä tietoa yhteishausta löydät tätä linkkiä painaessasi. Alempana samalla sivulla löydät linkin sivulle, jossa kerrotaan yksityiskohtaisemmin avoimen väylästä.

7. Valinnan tulokset
Valinnan tuloksista ilmoitetaan heinäkuussa OmaOpintopolku-palvelussa kaikille, jotka ovat hakeneet opiskelupaikkaa. Jos sait myönteisen päätöksen voit jatkaa vaiheeseen kahdeksan.

8. Onneksi olkoon! Voit aloittaa tutkinto-opiskelusi!
Voit nyt hyväksilukea avoimen väylän opintosi tutkintoosi.


Video Avoimen Väylästä (tekstitys saatavilla suomeksi):


Verkkokursseja

Monet kursseistamme ovat verkkokursseja. Verkkokursseilla teet tehtävät netissä, mutta joihinkin kursseihin kuuluu myös tentti- tai lähiopetustilaisuus. Verkkokurssit ovat joustava tapa opiskella, mutta ne ovat yhtä vaativia kuin muut kurssit ja noudattavat aikatauluja alku- ja loppupäivämäärineen. Kurssien aikana on myös kurssitehtäviä, joilla on deadline kurssin aikana.

Mitä se maksaa?

Sinä maksat opintomaksun, joka on 50 euroa/lukukausi. Sillä summalla voit opiskella niin monta kurssia kuin haluat (huomioi kuitenkin, että yhteistyökumppanimmekin perivät omia maksuja, katso tämän linkin takaa yhteistyökumppanien kotisivut)

Hakeminen Åbo Akademiin

Tätä linkkiä painamalla saat lisätietoa opinnoista Åbo Akademissa, sekä tämän linkin takana voit lukea valinnasta Åbo Akademiin.
Tämän linkin takaa löytyy Åbo Akademin tietoa opintoneuvojille.


Lisätietoa

Opintoihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:
Turussa: Majlen Saarinen, sähköposti: majlen.saarinen@abo.fi, puhelin 02-215 4500
Vaasassa: Christina Teirfolk, sähköposti: christina.teirfolk@abo.fi, puhelin 06-324 7243

Päivitetty 5.3.2024