Skriv här det du söker efter!

Världsalltet på olika språk

Världsalltet på olika språk

Skolor i Egentliga Finland, Satakunta och på Åland kommer under år 2024-2025 ha möjligheten att få besök av ett mobilt planetarium och få delta i medhörande program. Planetariet transporteras till skolor som deltar och sätts upp i lämpligt utrymme på skolan. Programmet i planetariet består av en guidad resa genom världsalltet och en filmvisning och utöver detta ordnas en workshop som behandlar ljusets olika våglängder (i ett klassrum). Besöket är helt kostnadsfritt för skolan.

Målgruppen för besöken är åk 1-9 och besöken ordnas idealt så att alla årskurser i skolan kan delta under en dags tid, eller vid behov på några dagar i sträck. Program kan ordnas för två klasser åt gången och är totalt ca två timmar långt.

Planetariet är uppblåsbart, 5 meter högt och kräver en yta på 7×7 meter. I mitten finns en videoutrustning som lyser upp himlavalvet i taket med tillhörande ljud. Planetariet rymmer upp till 60 elever på samma gång men vi strävar efter att ha grupper på högst 30 elever åt gången.

Mera detaljerad info kommer senare, men anmäl gärna intresse per epost till skolresurs@abo.fi redan nu om er skola vill delta.

Finska Kulturfondens logo.

Besöken möjliggörs av understöd från Finska Kulturfonden.

Uppdaterad 14.6.2024