Lukio

Lukio

Tervetuloa Vasa övningsskolan lukioon!

Vasa övningsskolan lukio sijaitsee aivan Vaasan ydinkeskustassa. Koulussa on noin 380 opiskelijaa ja 30 eri kansallisuutta. Valtakunnallisen lukiokoulutuksen lisäksi lukiossamme on mahdollista opiskella ruotsinkielisillä kuvataide- ja musiikkilinjoilla sekä englanninkielisessä opinto-ohjelmassa International Baccalaureate Diploma Programme. Kuvataide- ja musiikkilinjat ovat osa valtakunnallista lukiokoulutusta.

Vasa övningsskolan lukio on luokaton lukio, joka tarjoaa opiskelijoilleen laajan yleissivistyksen, hyvän pohjan jatko-opintoja varten, mahdollisuuden yksilölliseen opiskelutahtiin, joustavan opinto-ohjelman, jatkuvan opinto-ohjauksen ja viihtyisän työskentely-ympäristön. Laajasta kurssivalikoimastamme voit luoda opinto-ohjelman, jolla syvennyt juuri sinua kiinnostaviin oppiaineisiin.

Toiminnassamme korostamme viestintätaitoja, kokeellisuutta ja sosiaalisia taitoja, mikä merkitsee vahvaa ja elävää äidinkielen hallintaa, toimivaa monikielisyyttä, sujuvaa teknisten apuvälineiden ja median käyttötaitoa, tutkivaa ja ongelmanratkaisulähtöistä lähestymistapaa sekä vahvaa sosiaalista osaamista. Erityisen tärkeitä osa-alueita meille ovat ympäristönsuojelu sekä kielellisten virikkeiden tarjoaminen.

Yhteistyössä Åbo Akademin Kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunnan kanssa Vasa övningsskola vastaa ruotsinkielisestä opettajankoulutuksesta Suomessa. Harjoittelukoulut (ruot. övningsskola) toimivat yliopistojen kehitystyön keskiössä. Yhteys yliopistomaailmaan tarjoaa koulullemme erinomaisen alustan yliopiston ja koulumme yhteisille kehitystavoitteille, ja se mahdollistaa lukiotoimintaan, kasvatustieteisiin, kasvamiseen ja kehittymiseen liittyvät tutkimus-, kokeilu- ja kehittämishankkeet.

Jaa ja seuraa

    Löydät meidät myös täältä