Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

SIBBE ATRIUM är det nya öppna utrymmet i Åbo

Den 13 juni invigs en ny, för alla öppen plats i hjärtat av Åbo. SIBBE ATRIUM är Sibeliusmuseums nya innergård, dit inträdet är fritt.

När nuvarande Sibeliusmuseum stod klart i slutet av 1960-talet var dess innergård en synlig del av museets arkitektur med växtlighet och belysning. Innergården har länge varit stängd, men nu öppnas innergården för allmänheten.

– SIBBE ATRIUM är en inbjudande plats för avkoppling, en city-oas som ger besökaren möjlighet att uppleva Sibeliusmuseum på ett nytt sätt, helt gratis, säger intendent Ulrika Grägg vid Stiftelsen för Åbo Akademi.

På innergårdens stenparti har man byggt en träbrygga där man kan slappna av på sittpuffar. Grönväxter, ett nytt ljudsystem och belysning bidrar till stämningen. Inredningen i Sibbe Atrium har designats av arkitekt Pia Sabelström och ljudåtergivningen av Janne Auvinen.

– Vi vill bjuda på en öppen mötesplats för både åbobor och turister, kommenterar Ulrika Grägg stiftelsens beslut att öppna upp innergården till allmänheten.

Sibbe Atrium kommer även att fungera som scen för sommarkvällar med elektronisk musik. På invigningskonserten den 13 juni uppträder ambientgruppen E-Musikgruppe Lux Ohr. Övriga bokade artister är Jaakko Salonen den 27 juni, Marja Ahti den 8 augusti och Lau Nau den 29 augusti. Konserterna börjar kl 20 och biljetterna kostar 15 euro.

Ett pop up-kafé kommer att finnas i Sibbe Atrium under live-kvällarna, kaféverksamheten sköts av kaféföretaget Fabbes.

Mera information:
Ulrika Grägg
Indendent, Stiftelsen för Åbo Akademi
ulrika.gragg@stiftelsenabo.fi
tfn 020 786 1416