Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

SIBBE ATRIUM on uusi, kaikille avoin tila Turussa

Tänään 13. kesäkuuta vietetään uuden, kaikille avoimen tilan avajaisia Turun sydämessä. SIBBE ATRIUM on Sibelius-museon uusi sisäpiha, johon on vapaa pääsy. Kun nykyinen Sibelius-museo avattiin 1960-luvun lopulla, oli museon valaistu, vehreä sisäpiha näkyvä osa museon arkkitehtuuria. Sisäpiha on ollut pitkään suljettuna, mutta tänä kesänä se avataan yleisölle uudessa loistossaan.

– SIBBE ATRIUM on uusi, kaikille avoin keskustakeidas, jossa voi rentoutua ja kokea museorakennuksen uudesta näkökulmasta, täysin ilmaiseksi, sanoo Åbo Akademin säätiön intendentti Ulrika Grägg.

Sisäpihan kivipuutarhan päälle on rakennettu puinen laituri, jossa voi rentoutua säkkituoleilla. Viherkasvit, uusi äänentoistojärjestelmä ja valaistus luovat tunnelmaa tilaan. Sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Pia Sabelströmja äänisuunnittelusta vastaa Janne Auvinen.

– Haluamme tarjota kohtaamispaikan turkulaisille ja kaupungissa matkaileville, kommentoi Ulrika Grägg säätiön päätöstä ottaa sisäpiha käyttöön.

Kesän aikana SIBBE ATRIUM toimii myös konserttitilana, tilan vihkii käyttöön jo 13. kesäkuuta ambient-ryhmä E-Musikgruppe Lux Ohr. Kesän muut artistit ovat Jaakko Salonen 27. kesäkuuta, Marja Ahti 8. elokuuta ja Lau Nau 29. elokuuta. Konsertit alkavat klo 20 ja liput konsertteihin maksavat 15 euroa. Keikkailtoina tilassa toimii kahvilayritys Fabbesin pop up -kahvila.

Lisätiedot:
Ulrika Grägg
Intendentti, Åbo Akademin säätiö
ulrika.gragg@stiftelsenabo.fi
puh. 020 786 1416