Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Aktuellt

Emmi Henriksson belönas med hederspriset inom naturmaterialteknik vid Åbo Akademi

DI Emmi Henriksson får hederspriset inom naturmaterialteknik vid Åbo Akademi för sitt diplomarbete ”Chemical addition to the wet web using foam application”.

Priset, som nyligen instiftats av Träförädlingsingenjörerna rf syftar till att främja utbildning och forskning inom naturmaterialteknik genom att premiera ett förtjänstfullt diplom-, magister- eller doktorsarbete som avlagts vid Åbo Akademi.

Prissumman är 5 000 euro. Priset delades ut vid föreningens vårmöte den 20 april 2023.

”Jag vill gratulera Emmi till att ha producerat ett enastående diplomarbete som är värdigt priset. Det är ett stort nöje att handleda begåvade studenter som hon. Att Träförädlingsingenjörerna rf velat instifta priset är också ett erkännande av den viktiga roll Åbo Akademi spelar för utbildning och forskning inom den finländska bioekonomin”, säger professor Martti Toivakka vid laboratoriet för naturmaterialteknik vid Åbo Akademi.

Forskningen vid laboratoriet för naturmaterialteknik fokuserar på utnyttjandet av biomassa i utvecklingen av nuvarande och framtida miljövänliga produkter och processer. Naturmaterialteknik är ett läroämne inom utbildningsprogrammet i kemi- och processteknik vid Åbo Akademi.