Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Aktuellt

Arbetslivsprofessor vid Åbo Akademi är bland de 100 mest inflytelserika inom vårdbranschen

Auvo Rauhala, arbetslivsprofessor i vårdvetenskap vid Åbo Akademi, finns med på listan över de 100 mest inflytelserika påverkarna inom vårdbranschen 2022.

Listan på de mest inflytelserika påverkarna inom vårdbranschen sammanställs av redaktionen på Mediuutiset. Listan har tio olika kategorier där de personer som enligt redaktionens uppfattning haft en betydande inverkan på vården och fört sin verksamhet framåt under året som gått.

Auvo Rauhala, ordförande i Finlands kund- och patientsäkerhetsförbund och arbetslivsprofessor vid Åbo Akademi, hittar vi på listan över långvariga påverkare. Han uppmärksammas för sitt ihärdiga arbete för patientsäkerheten och särskilt det arbete han gjort i samband med att läkare och tandläkare under 2022 haft möjlighet att skaffa sig en ny specialkompetens för vårdkvalitet och patientsäkerhet. Rauhala har funnits med på listan en gång tidigare, 2016. Då uppmärksammades han för sitt arbete med att kämpa för en fortsatt fullskalig jour vid Vasa centralsjukhus.

Då Rauhala utsågs till Åbo Akademis arbetslivsprofessor för perioden 2018-2020 var han den första i sitt slag vid Åbo Akademi. Titeln förutsätter doktorsexamen och för undervisning relevant arbetserfarenhet från näringslivet, offentlig förvaltning eller tredje sektorn under en period på minst fem år.

Listan över årets 100 mest inflytelserika påverkare inom hälsovårdssektorn är indelad i tio kategorier: topp 10, vardagsförbättrare, behandlingsutvecklare, innovatörer, kandidaternas val, diskussionsgeneratorer, främjare av samarbete, långsiktiga påverkare, affärsvärlden och årets avhandlingar.