Skriv här det du söker efter!

Pressinbjudan

Pressinbjudan

Åbo Akademi ger ut jubileumshistorik – presenteras på pressträff och jubileumsseminarium

 

PRESSINBJUDAN
Åbo Akademi
5.2.2018

Till Åbo Akademis hundraårsjubileum har en tvärvetenskaplig forskargrupp skrivit två artikelsamlingar om ett sekel av forskning, undervisning och vardagsliv vid akademin. Genomgående teman är växelverkan mellan Åbo Akademi och politiken, kulturen och idéströmningarna i det omgivande samhället. Historikvolymerna ges ut i samband med ett jubileumsseminarium 13.2.2018 i Akademihusets solennitetssal i Åbo.

Tisdagen den 13 februari 2018, kl. 11.30 håller vi en pressträff för att berätta mer om historikvolymerna. Mediernas representanter är välkomna till Konferensrummet, Åbo Akademis huvudbyggnad (vån. 2), Domkyrkotorget 3, Åbo.

I pressträffen deltar kansler för Åbo Akademi Ulrika Wolf-Knuts, forskningsledare Christer Kuvaja som lett arbetet med historikvolymerna, samt redaktörerna Anders Ahlbäck, Laura Hollsten och Henry Nygård.

Efter pressinfot är mediernas representanter välkomna att delta i det festliga jubileumsseminariet i Akademihusets solennitetssal kl. 13–15.00. Seminariet inleds med bland annat festtal av professor Bengt Kristensson Uggla. Under den andra timmen av seminariet hålls en paneldiskussion om historiken. Diskussionen leds av Dan Lolax och deltar gör Anders Ahlbäck, Laura Hollsten, Bengt Kristensson Uggla, samt Marianne Liljeström.

Medierna kan kostnadsfritt beställa historikvolymerna innan presskonferensen. Vänligen bekräfta deltagande och bokbeställning senast 8.2 via mia.henriksson@abo.fi.

Välkommen!


Med vänlig hälsning,
Mia Henriksson
Informatör