Kirjoita tähän hakemasi!

Sosiaali­tieteet

Sosiaali­tieteet

Sosiaali­tieteiden koulutus­ohjelma

Sosiaalitieteiden opiskelu avaa ovia niille, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon paremman maailman puolesta. Opintojen aikana perehdytään siihen, miten elämä muovaa meitä ihmisinä ja etsitään vastauksia kysymyksiin, joiden parissa kaikki yhteiskunnat kamppailevat, kuten epätasa-arvoon ja epäoikeudenmukaisuuteen. Opintojen alussa tutustut sosiaalipolitiikan ja kehityspsykologian tieteelliseen perustaan sekä täydennät osaamistasi valitsemillasi sivuaineilla. Harjoittelujaksoilla pääset soveltamaan teoriaa käytäntöön – sosiaalitieteissä on kyse nimenomaan oikeasta elämästä. Ehkä löydät itsestäsi ja opiskelukavereistasi uusia puolia.

Ensimmäisenä vuonna keskitytään sosiaalitieteiden yhteisiin opintoihin, ja sen jälkeen valitset pääaineesi. Jos otat pääaineeksi sosiaalipolitiikan, pureudut hyvinvoinnin ja sosiaaliturvan kysymyksiin. Voit tulevassa työssäsi edistää yhteiskunnan perushyvinvointia ja esimerkiksi sairauteen ja työttömyyteen liittyvää lakisääteistä sosiaaliturvaa. Kehityspsykologia sopii pääaineeksi niille, jotka haluavat tietää enemmän ihmisen elämänkaaresta, toisin sanoen kaikesta, mitä mahtuu syntymän ja kuoleman väliin. Opit esimerkiksi lapsuuden ja nuoruuden merkityksestä ja siitä, miten ihmiset selviytyvät elämän kriisivaiheista. Sivuainevalintojen, valinnaisten kurssien ja pakollisen harjoittelun avulla räätälöit opinnoista juuri itseäsi kiinnostavan kokonaisuuden.

Laajuus

180+120 op / 3+2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13–27.3.2024 klo 15.00.

Sosiaalitieteilijä työelämässä

Valmistuttuasi valtiotieteiden kandidaatiksi/maisteriksi voit työsi kautta vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen yhteiskunnassa. Asiakasvastaava, yhteiskunta-analyytikko ja projektipäällikkö ovat esimerkkejä niistä nimikkeistä, joita koulutusohjelmastamme valmistuneilla työelämässä on. Monet työskentelevät hallinto-, kehitys- ja suunnittelutehtävissä sosiaalisektorilla (esim. vanhustenhuollossa tai lastensuojelussa), hallinnon piirissä (esim. Kelassa, kunnissa, Punaisen Ristin tai YK:n palveluksessa) sekä yritysmaailmassa (esim. omassa yrityksessä). Korkeakoulutettuna asiantuntijana voit valmistautua johtamaan sekä ihmisiä että toimintaa. Sinun työpanoksellasi on merkitystä!

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa eteville sosiaalitieteilijöille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Eftersom jag är intresserad av utvecklingspsykologi och vårt samhälle var denna utbildning ett självklart val för mig. Utbudet av biämnen är även ett stort plus, det finns garanterat något för alla.

Studerande i Vasa

Yhteystiedot

Besöksadress

Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postadress

Åbo Akademi Vasa
PL 311
65101 Vaasa

E-post

fpv-studieradgivare@abo.fi