Kirjoita tähän hakemasi!

Yhteis­kunta­tieteet (Vaasa)

Yhteis­kunta­tieteet (Vaasa)

Yhteis­kunta­tietei­den koulu­tu­sohjelma­ Vaasassa

Yhteiskuntatieteilijä ymmärtää, kuinka demokraattinen yhteiskunta toimii ja minkälaiset voimat ohjaavat politiikkaa Suomessa ja maailmalla. Opinnoissa perehdytään siihen, miten valtiossa hallinto toimii eri tasoilla (esim. ministeriöt, eduskunta, maakunnat, kunnat, pankit, pelastuslaitos, kansalaisjärjestöt), mitkä toimijat osallistuvat päätöksentekoon ja miten eri maiden välisiä kansainvälisiä suhteita hoidetaan ja kehitetään. Tiedotusvälineillä on tärkeä rooli yhteiskunnallisen demokratian toteutumisessa ja siinä, miten ajankohtaisista uutisista, muutoksista ja kriiseistä kerrotaan kansalaisille ja muulle maailmalle. Åbo Akademin Vaasan yksikössä voit opiskella pääaineena valtio-oppia, mediaa ja viestintää. Sivuaineet voit valita vapaasti Åbo Akademin muista mielenkiintoisista koulutusohjelmista.

Koulutus antaa sinulle valmiuksia, joita arvostetaan sekä Suomessa että maailmalla: osaat soveltaa itsenäistä ja yhteiskuntatieteellistä ajattelua käytännössä, sinulla on kattavat kieli- ja viestintätaidot, olet yhteistyökykyinen ja käsittelet tietoa kriittisesti ja analyyttisesti. Sinulla on erinomaiset mahdollisuudet opiskelijavaihtoon ja harjoitteluun ulkomailla. Opetuksessa näkyy myös Åbo Akademin painotus demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13-27.3.2024 kl. 15:00

Hae

Haku on avoinna 13-27.3.2024 klo. 15:00.
(Siirtohaku 2-16.5.2024 klo. 15:00).

Yhteiskuntatieteilijä työelämässä

Valmistuttuasi valtiotieteiden kandidaatiksi/maisteriksi voit työskennellä vaativissa asiantuntijatehtävissä politiikan ja valtionhallinnon parissa. Toimittaja, journalisti, viestintäpäällikkö, kansainvälinen suunnittelija, johtava konsultti ja koordinaattori ovat esimerkkejä niistä nimikkeistä, joita koulutusohjelmastamme valmistuneilla työelämässä on. Monet löytävät työpaikan viestintäalalta (esim. tiedotusvälineet, uutistoimistot), hallinto-, kehitys- ja suunnittelutehtävistä (esim. ministeriöt, maahanmuuttovirasto, yliopistot) ja konsulttitoiminnan parista (esim. pankit, yritykset, oma yritystoiminta). Korkeakoulutettuna asiantuntijana voit valmistautua luotsaamaan demokraattista kansalaisyhteiskuntaa eteenpäin.

”Fördjupa dig i samhällets strukturer genom dina egna hjärtefrågor i en stark gemenskap. En flexibel och berikande utbildning där diskussion alltid uppmuntras.”

Bild på studerande

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Academill
Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Fakulteten för samhällsvetenskaper, ekonomi och juridik
Academill
Rantakatu 2
65100 Vaasa

Sähköposti

fsej-studieradgivare@abo.fi