Skriv här det du söker efter!

Träffa vår student Malin

Träffa vår student Malin

Malin Stiernborg.

Berätta lite om din bakgrund!

Jag heter Malin och jag är uppvuxen utanför Uppsala. Under gymnasietiden studerade jag djurvård, men efter det visste jag inte vad jag ville fortsätta att studera. Jag har alltid varit intresserad av folklore, naturväsen och berättelser, och det är nu vad jag studerar här vid Åbo Akademi.

Hur kom du på tanken att studera i Finland?

Det var egentligen valet av studieämne som valde landet åt mig. En dag klickade det bara att jag ville studera folklore och jag satte mig ner och googlade utbildningar. Jag hittade en blogg som nämnde Åbo Akademi och folkloristik, och där och då bestämde jag mig för att söka.

Vad är det bästa med Åbo som studiestad?

Det finns flera saker jag tycker om när det kommer till Åbo som studiestad. Framförallt tycker jag om att staden ändå är så pass liten – man tar sig väldigt lätt överallt och ofta till fots.

Nämn någon höjdpunkt från dina studier! 

En av mina personliga höjdpunkter var när jag fick träffa personen som fick mig att hitta till Åbo Akademi. Hen fungerade som lärare i en av våra kurser första året, och det var oerhört trevligt att få träffa hen och berätta hur jag hittat till utbildningen och universitetet. Hen har även fortsatt att vara i kontakt med mig då och då, och jag ser hen numera som en personlig mentor.

Berätta om något av dina första intryck av Finland! 

En av mina föräldrar jobbar inom byggnadsbranschen, och det första hen sa när vi steg in i min nya studentlägenhet var att det var den finaste och fräschaste hen sett. Då jag var sökande från ett annat land prioriterades jag även i kösystemet, vilket var bra då jag inte hade någon annanstans att bo. Det fanns tyvärr ingen möjlighet att titta på lägenheten innan jag behövde acceptera den, men det gick bra ändå.

Har du något råd till sökande från Sverige?

Våga söka! Finland är tillräckligt likt Sverige för att det ska kännas bekant och tryggt, men även tillräckligt annorlunda för att vara spännande. Jag tycker även att Åbo Akademi är ett riktigt bra universitet – man får bra och personlig kontakt med de anställda och det finns alltid någon att vända sig till som har tid med en.

Uppdaterad 18.10.2021