Skriv här det du söker efter!

Sociala medier-ambassadörer vid Åbo Akademi

Sociala medier-ambassadörer vid Åbo Akademi

Är du Åbo Akademis nya ansikte utåt? Ansökan till some-ambassadör för läsåret 2023-2024 har öppnat!

Är du intresserad av att lära dig mera om sociala medier, marknadsföring och kommunikation? Då kanske Åbo Akademis some-ambassadörskapsprogram är något för dig!

En sociala medier-ambassadör, så kallad some-ambassadör, är en studerande vid Åbo Akademi som trivs med sina studier och sitt studieliv, och som gärna delar med sig av sin vardag på Åbo Akademis Instagram-konto. För att bli ambassadör behöver du inte ha erfarenhet av att jobba med innehållsproduktion eller sociala medier – med nyfikenhet och ett intresse för att lära dig nya saker kommer du långt. Vi hoppas dock att du har ett gott språk i svenska och att du är van att fotografera med din mobiltelefon. En del av innehållet skapas dessutom på engelska. Ett visuellt öga och erfarenhet av bild- och videoredigering ses som ett plus, men är absolut inget krav. Detta lär du dig under läsårets gång.

Vad gör en some-ambassadör?

Du publicerar i snitt ett inlägg med tillhörande story i veckan, ibland med mer fritt innehåll och ibland som en del av en kampanj. Some-ambassadörskapsprogrammet leds av marknadsföringsteamet vid kommunikationsenheten vid Åbo Akademi. Som some-ambassadör deltar du i månadsvisa träffar där vi tillsammans lär oss om Instagrams olika funktioner och planerar det kommande innehållet – ofta också med input från utomstående specialister från branschen.

Du fungerar tätt tillsammans i ett team av andra some-ambassadörer och Åbo Akademis marknadsföringsteam. Som del av ditt uppdrag får du även vara med på många roliga evenemang, lära känna nya människor både i och utanför Åbo Akademi och lära dig mer om hur man professionellt arbetar med sociala medier. Ambassadörerna erhåller arvoden för sitt uppdrag.

Åbo Akademis nio some-ambassadörer 2022-2023, som i två rader sitter på trappan i Aurum.
Åbo Akademis some-ambassadörer för läsåret 2022-2023

Vi erbjuder:

  • En trygg, positiv och stöttande miljö där du tillsammans med andra får lära dig och inspireras av nya saker och samtidigt erhålla arbetslivsrelevant erfarenhet om hur man professionellt arbetar med innehållsproduktion på sociala medier (Instagram)
  • Möjlighet att få en djupare inblick i organisationen Åbo Akademi
  • Möjlighet att delta i många evenemang och skapa nya kontakter till människor både i och utanför Åbo Akademi
  • Ett arvode på 500 euro per termin

 

Så här söker du:

  • Skriv en text eller filma dig själv där du berättar om dig själv, dina studier och din fritid och varför du skulle passa som some-ambassadör. Valfri längd, men max 1 A4.
  • Ta en skärmdump av ditt Instagramflöde: flödet ska innehålla åtminstone sex inlägg, av vilka minst en är en bild där du själv medverkar i. Om du inte har ett flöde att visa: skicka minst sex bilder du tagit som du tycker skulle lämpa sig för din egen Instagramsida, varav du finns med på åtminstone en bild.
  • Skapa ett exempelinlägg på engelska, antingen med valfritt tema, eller med temat ”my favourite place to study”, som innehåller en eller flera bilder och en kort text, och som du anser lämpar sig på Åbo Akademis instagramkonto.

Om du blir vald till some-ambassadör bör du ha möjlighet att delta i some-ambassadörskickoffen som ordnas i Åbo onsdagen den 20.9. Reservera tid från lunch fram till tidig kväll. Exakt tid meddelas senare till de valda. Åbo Akademi står vid behov för transport- och övernattning för dem som studerar i Vasa.

Deadline för ansökan är onsdagen den 6.9 kl. 23.59. Ansökan samt eventuella frågor skickas till marknadsforing@abo.fi. Vi väljer 1–2 ambassadörer per fakultet.

"För mig har det kreativa varit det roligaste och att jag fått lära mig mer om marknadsföring och hur man skapar content."

Porträtt av Elea som sitter i solen med en kaffe i handen och ler mot kameran

Uppdaterad 8.8.2023