Skriv här det du söker efter!

Praktiskt om DI-dagen

Praktiskt om DI-dagen

Praktisk information om DI-dagen

På denna sida hittar du all praktisk information om DI-dagen, inklusive övernattning, resor och reseunderstöd.

OBS! information gällande DI-dagen 2025 kommer senare.

Information om resor

Varje deltagare bokar och betalar sina egna tåg- eller bussbiljetter. För att få kostnaden ersatt fyller du i reseunderstödsblanketten. Du får reseundersödet efter evenemanget genom att skicka reseunderstödsblanketten och kvitto för resorna till bettina.rehnstrom@abo.fi senast 4.2.2024.

VIKTIGT! Fyll i blanketten elektroniskt och lämna in den ifyllbar, printa inte ut blanketten. Fyll endast i fältet ’’Information om resenären och resan’’.Bifoga kvitto där moms % är synligt för biljettköpet då du lämnar in blanketten. Varje resenär måste fylla i blanketten individuellt.

Apple användare: fyll i reseunderstödsblanketten i Adobe reader, inte Macs egen editor.

Du kan endast få reseunderstöd för tåg- och bussbiljetter i Eko-klass (vanligt pris) och om du kommer med egen bil betalas ersättning enligt billigaste tåg- eller bussbiljett. Om du reser med bil måste du bifoga en utskrift/screenshot på vad tåg- eller bussbiljetter skulle ha kostat för resdagarna, utan detta bevis kan understöd för egen bil inte beviljas. I denna utskrift behöver moms% inte synas.

Observera att det kan ta en lång tid innan du får reseunderstödet betalt, eftersom det handlar om ett så stort antal reseunderstödsbetalningar. Vi börjar bearbeta reseunderstödsansökningarna efter 4.2.2024 då alla har lämnat in sina blanketter.

Om du reser från Helsingforsregionen på lördag

Vid anmälan till evenemanget kunde du kryssa i att du åker med en gemensam buss från Helsingfors till Åbo på lördag 20.1. Bussen startar kl. 6.30 vid Böle tågstation. Bussen stannar inte i Gloms, eftersom ingen kommer att stiga på där. I anmälan skulle du välja vilken station du vill stiga på vid. Om du inte anmälde dig till bussen men vill åka, eller har valt fel station att stiga på vid, kontakta bettina.rehnstrom@abo.fi.

Alla som reser med bussen från Helsingfors måste boka sina buss- eller tågbiljetter hem efter evenemanget och ansöka om reseunderstöd på samma sätt som nämns ovan.

Information om övernattning

Alla deltagare som reser över 170 km för att komma till evenemanget övernattar i Scandic Julia på Eriksgatan 4 i Åbo och Åbo Akademi betalar för övernattningen. Om du reser under 170 km ska du resa till och från evenemanget under samma dag.

Varje deltagare kommer att dela rum med minst en annan person. I samband med anmälan kunde du meddela vem din önskade rumskompis skulle vara och vi försöker att uppfylla ditt önskemål. Om du inte har ett önskemål parar vi ihop dig med någon. Vi meddelar vem din rumskompis är i infomejlet i januari.

Check in

Check in börjar på fredag 19.1 kl. 15.00. Om du anländer till Åbo innan det kan du checka in tidigare, men du får ditt rum kl. 15.00. Du kan checka in till hotellet när som helst under kvällen. Uppvisa ID vid hotellreceptionen då du checkar in.

På lördag morgon

Hotellfrukost hör till övernattningen.

Våra tutorer kommer att guida dig till Aurum på lördag morgon. Träffa dem i hotellets aula kl. 8.30. Du kan också gå själv till evenemanget, anländ då senast kl. 8.55 i Aurum på Henriksgatan 2.

Mat

Åbo Akademi bjuder på lunch och middag samt mellanmål under dagen.

Avanmälning

Vänligen kontakta marknadsföringskoordinator bettina.rehnstrom@abo.fi om du behöver avanmäla dig. Avanmäl dig i god tid för att vi ska kunna avboka hotell- och matbeställningar för din del.

Hitta information om DI-dagen 20.1.2024 på evenemangets hemsida: 

Uppdaterad 29.5.2024