Skriv här det du söker efter!

Träffa CLL på Educa 2020

Träffa CLL på Educa 2020

Är du på väg på Educa 2020? Nordens ledande utbildningsevenemang arrangeras den 24–25 januari 2020. Oss på CLL kan du träffa i det svenska kvarteret Hörnan, med utställningsnummern 6r38. Kom gärna förbi och hälsa, ge respons eller för att få info kring relevanta fortbildningar. Vi arrangerar också en tävling – vinn en iPad!

Temat i Hörnan är hållbart lärande. Där presenteras bland annat nätverket Skola i världsklass, Öpuleden – den alternativa vägen till universitetet och dessutom deltar Skolreurs som jobbar för att sprida intresse för naturvetenskaper, teknik och matematik i skolan.

I Hörnan arrangeras också på fredagen kl. 15.00–16.00 en diskussion på temat Hållbart lärande. Deltar gör undervisningsminister Li Andersson, dekanus Fritjof Sahlström (Åbo Akademi) samt professor Mirjam Kalland (Helsingfors universitet). Hållbar utveckling är en central del i skolans läroplan i Finland. Men hur ska hållbart lärande omsättas i praktiken och hur kan vi utveckla lärande för hållbar utveckling i skolan?

Programmet för Hörnan hittas på https://www.fsl.fi/pa-gang/educa-2020/program
Program för hela Educa hittas på https://educa.messukeskus.com/ohjelma

Det är fritt inträde till Educa, som arrangeras i Helsingfors mässcentrum.

Foto: Mässcentrets bildbank