Skriv här det du söker efter!

Åbo Akademi i Vasa 50 år

Åbo Akademi i Vasa 50 år

Vi bjuder på tre akademiforum under jubileumsåret

 

Akademiforum är föreläsningar öppna för allmänheten.

Allt vi gör är vetenskap. Eller det mesta kan i alla fall förklaras genom vetenskap. Vid Åbo Akademi görs många olika former av vetenskap, på olika sätt, inom många olika områden.

Jubileumsårets första akademiforum ordnas av fakulteten för samhällsvetenskaper, ekonomi och juridik. Emma Frans, forskare vid Karolinska institutet i Stockholm, föreläser 23.4.2024 under rubriken ”Så skyddar vi oss mot infodemin”.

Årets andra blir Micael Dahlen, professor vid Handelshögskolan i Stockholm, som föreläser under rubriken ”Välbefinnande och lycka” i Academill 4.9.2024

Det tredje akademiforumet ordnas av fakulteten för naturvetenskaper och teknik. 23.10.2024 föreläser Arno Solin, biträdande professor vid Aaltouniversitetet om ”Maskininlärning och AI”.

Vetenskapen är till för alla, inte endast för dem som har forskning som arbete. Därför strävar vi efter att på olika sätt göra forskningen och forskningsresultaten – vetenskapen – tillgänglig för alla. Ett sätt är att ordna, eller delta i, olika evenemang som är öppna för allmänheten och där visa upp delar av den forskning som bedrivs vid Åbo Akademi.

Välkommen med, tillsammans skapar vi framtidens bildning och vetenskap!